Tehnopolis
StoryEditor

Vipnet ponudio nove opcije brzina u svojim paketima

01. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Vipnet od danas nudi najbrži i najstabilniji fiksni internet u Hrvatskoj s brzinama do 60 Mbit/s, priopćili su iz kompanije. Dodaju kako se velike brzine prijenosa podataka postižu EuroDOCSIS 3.0 standardom na Vipnetovoj hibridnoj optičko-kabelskoj odnosno HFC (Hybrid Fiber Coaxial) mreži.

Vipnet trenutno pokriva oko 300 tisuća kućanstava u Hrvatskoj što uključuje sedam najvećih gradova: Zagreb, Split, Rijeku, Osijek, Zadar, Veliku Goricu i Solin, a kao glavnu prednost HFC tehnologije navode kombiniranje višestrukih frekvencijskih blokova čime se množe jedinične brzine prijenosa po bloku te se postižu izvanredni rezultati i visoka stabilnost veze.- Vipnetova optičko kabelska fiksna infrastruktura ima golem potencijal za nadogradnju, a dokaz tome je i prošlogodišnji svjetski rekord pri čemu je demonstriran prijenos podataka u fiksnoj mreži brzinom od 4,3 Gbit/s što je brzina 1000 puta veća od prosjeka u hrvatskim kućanstvima - priopćili su iz Vipneta.

Uz postojeću ponudu brzina do 12 i 20 Mbit/s, umjesto dosadašnjih 32 Mbit/s uvode se dvije nove opcije s brzinama do 40 i 60 Mbit/s. Nove opcije brzina u Vip trio paketima dostupne su bez ugovorne obveze, uz ugovornu obvezu na 12 mjeseci te po posebnim promotivnim cijenama uz ugovornu obvezu na 24 mjeseca sve do 30. travnja.

19. travanj 2024 16:03