Tehnopolis
StoryEditor

Vipnet pustio u rad LTE mrežu

23. Ožujak 2012.

Vipnet i Ericsson Nikola Tesla priopćili su kako su danas pustili u rad prvu komercijalnu LTE mrežu u Hrvatskoj koja predstavlja četvrtu generaciju mobilnih mreža koja korisnicima donosi i do deset puta veće brzine prijenosa podataka od dosadašnjih.

Vipnet će ubrzo predstaviti komercijalnu ponudu LTE tarifa i uređaja za pristup Vip LTE mreži, kaže se u priopćenju. Podsjeća se da je u ožujku 2011. godine Vipnet predstavio LTE tehnologiju na 800 megahertza (MHz) koja omogućava brzi prijenos i skidanje podataka, a da je četiri mjeseca kasnije 24sata TV postala prvi testni korisnik Vipnetove LTE tehnologije. Ujedno, Vipnet je prošle godine zajedno s korisnicima započeo i testiranje 4G mreže na frekvencijama od 1.800 i 2.600 MHz koje su pogodne za veće kapacitete i postizanje maksimalnih brzina prijenosa koje podržava LTE tehnologija.

Za korisnike Vipnetova bežičnog interneta LTE tehnologija donijet će višestruko veće brzine i kvalitetu prijenosa podataka kao i mogućnosti za brojne multimedijske servise i korištenje zahtjevnih aplikacija na zaslonima mobilnih uređaja, rekao je predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković, čije se riječi prenose u priopćenju.Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević izjavila je da su Vipnet i Ericsson Nikola Tesla pustili u komercijalni rad LTE mrežu čim su se za to stekli regulatorni preduvjeti.

17. travanj 2024 18:00