Tehnopolis
StoryEditor

Vrijedi li poslovica ‘Manje je više‘ kada je riječ o pametnim satovima?

28. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Svi imamo cjelodnevan pristup mailu. I Twitteru. I porukama. I Facebooku. I kalendaru s naznačenim obvezama. I tako dalje. Sve navedeno pohranjeno je u našim pametnim telefonima i možemo im pristupiti kad god i na koji god način želimo.

Ono što je Google ovaj tjedan predstavio u sklopu novog operativnog sustava za pametne satove, Android Wear, zapravo je smartphone smanjen na minijaturno računalo koje možete nositi oko zapešća. i gnjavi vas cijelo vrijeme svakom pojedinom notifikacijom vezanom uz aplikacije koje imate na smartphoneu.

Stee Kovach, autor ovog članka, kaže da je na jedan dan nosio Android Wear pametni sat, Samsung Gear Live, i ručni zglob mu nije prestajao zvoniti i zujati otkad ga je sinkronizirao sa smartphoneom.- Novi mail? Zvoni. Nova poruka? Zvoni. Ne prestaje zvoniti. Ja sam jedan od onih koji opsesivno provjeravaju smartphone, ali ovo je bilo previše i za mene. Plus, Android Wear povezan je s uslugom Google Now koja vam pokušava pomoći tako da vas obavještava o stvarima za koje ‘misli‘ da bi vam se mogle svidjeti. – kaže on.

Ovakav pristup nije dobro rješenje. Android Wear naprosto je hiper povezan i izaziva nervozu. Pametni sat bi možda trebao biti nešto jednostavniji.

Možda će Appleov iWatch, koji će biti predstavljen na jesen, imati drugačiji pristup.

05. svibanj 2024 02:37