Tehnopolis
StoryEditor

Windays 13 sele iz Rovinja u Umag

22. Studeni 2012.

Microsoft WinDays, najveća regionalna poslovno-tehnološka konferencija, održat će se u Umagu od 22. do 26. travnja 2013. godine

Prijave za konferenciju počele su danas, a u Microsoftu Hrvatska kažu da će, kao i prethodnih godina, okupiti velik broj domaćih i regionalnih IT profesionalaca i gospodarstvenika te predstavnika javne uprave i medija. Vodeći stručnjaci razgovarat će o ključnim temama i trendovima u IT industriji i gospodarstvu te sa sudionicima razmijeniti iskustva, znanja i primjere dobre prakse. Nakon devet godina Opatije i tri godien Rovinja, Windaysi se sele u Umag, a razlog je, kako je rekla Dubravka Salopek, direktorica Microsoft WinDays13, to što su korisnici u feedbacku na prošlogodišnju konferenciju među željama naveli i promjenu lokacije. Još uvijek se traži programski partner konferencije i pregovara s potencijalnim kandidatima.

- Nalazimo se u doista zanimljivom razdoblju. Od predstavljanja potpuno nove platforme Windows 8 prošlo je tek mjesec dana. Broj uređaja koji nas svakodnevno okružuju raste eksponencijalno, a osobito onih koji se mogu povezati na Internet te ih se u skoroj budućnosti očekuje trilijun. Sveprisutnost uređaja s ARM procesorima omogućava veliki rast broja računala i uređaja pokretanih Windowsima, što predstavlja izuzetnu priliku za razvojne inženjere, a krajnjim korisnicima i potrošačima omogućit će golem izbor rješenja i tehnoloških alata. Pred nama su mnogi izazovi a tehnologija će nam u poslovanju omogućiti stvaranje novih prilika koje će potaknuti uspjeh – rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Uz detaljan presjek Microsoftovih rješenja i tehnologija dostupnih u Hrvatskoj i globalno, WinDaysi će ponuditi niz aktivnosti i događanja, a predavanjima i radionicama pokrit će širok spektar tema. Poseban fokus bit će stavljen na prilike i izazove u svakodnevnom poslovanju i činjenicu da Hrvatsku od ulaska u Europsku uniju dijeli svega nekoliko mjeseci.

- Slogan ovogodišnjih WinDaysa je „Tehnologija. Poslovanje. Potakni uspjeh.“ Naglasak poslovnog dijela konferencije bit će na podizanju konkurentnosti radne snage, stvaranju novih radnih mjesta te ubrzanom rastu hrvatskog gospodarstva u cilju što uspješnije integracije u europsko i globalno gospodarstvo. Pritom su ključne pretpostavke primjena novih tehnologija, kreiranje proizvoda i usluga visoke tehnološke vrijednosti te činjenica da budućnost donosi nove industrije i načine proizvodnje, što će nužno tražiti nove profile stručnjaka i veću kvalitetu radne snage - naglasila je U Microsoftu na 13. Windaysima očekuju više od 1500 sudionika, a priprema se oko 140 različitih predavnja, panela i radionica.

WinDaysi su prilika za upoznavanje razvojne zajednice s novostima u tehnologiji i poslovanju pa će tako pozornost biti usmjerena na domaće implementacije i studije slučaja primjena rješenja kao što je, primjerice, Windows 8 platforma. Sudionici će imati priliku upoznati se i s prvim implementacijama novog SQL Servera, s obitelji Dynamics rješenja AX i CRM kao i potpuno novom verzijom Windows Azurea.

- Raduje me što domaći korisnici i developerska zajednica odlično surađuju na implementaciji novih tehnologija. Naši partneri i razvojni inženjeri ne samo da prate globalne trendove već i stvaraju nove, razvijaju vlastita rješenja i proizvode, koji odgovaraju na globalne i lokalne potrebe najraznovrsnijih korisnika. Upravo ćemo na to staviti naglasak ovogodišnje WinDays Technology konferencije pa će sudionici imati priliku iz prve ruke razmijeniti iskustva s vodećim domaćim i inozemnim IT stručnjacima – zaključio je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja Microsoft WinDays13 Technology konferencije.

Kotizacija za Technology i Business smjerove konferencije WinDays13 iznosi 5486 kuna. Za Technology smjer iznosi 4025, a za Business smjer 2070 kuna. Za early bird prijave iznosi 4770 kuna za oba smjera, odnosno 3500 kuna za Technology te 1800 kuna za Business smjer. Razdoblje early bird prijava traje do 3. ožujka 2013, a u cijene nije uključen PDV.

30. travanj 2024 04:55