Tehnopolis
StoryEditor

Windows 10 dolazi 29. srpnja

02. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Microsoft je najavio kako će Windows 10 biti dostupan od 29. srpnja. Postojeći korisnici Windows 7 i Windows 8.1 verzije operativnog sustava mogu očekivati besplatnu nadogradnju.

Taj se datum odnosi na osobna računala i tablete, dok će verzija za mobilne uređaje biti dostupna nešto kasnije. Novu verziju Microsoftovog operativnog sustava definira povratak ‘start‘ gumba, kao i novi browser naziva ‘Edge‘, koji bi trebao zamijeniti Internet Explorer.

Novi pretraživač omogućit će komentiranje i dijeljenje komentara, spremanje web stranica za offline čitanje i mnoge druge korisne funkcionalnosti. Moguće ga je povezati s Microsoftovim digitalnim asistentom imena Cortana, koji bi trebao optimizirati rezultate pretrage sukladno preferencijama korisnika.

Windows 10 omogućit će logiranje preko funkcionalnosti nazvane Windows Hallo, što u principu podrazumijeva prepoznavanje lica (face recognition).

Procurila je i cijena, iako informacija nije službeno potvrđena – Windows 10 Home trebao bi koštati 109 dolara, a Windows 10 Professional 149 dolara.

- Windows 10 osmišljen je kao nova generacija Windowsa za milijardu i pol trenutnih korisnika u 190 zemalja diljem svijeta. S Windows 10 operativnim sustavom započeli smo integraciju naše vizije o još osobnijem korištenju računala. – stoji u službenom objašnjenju.

01. svibanj 2024 21:56