Tehnopolis
StoryEditor

Zaba predstavila plaćanje mobitelom

04. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

U sklopu svojeg mobilnog bankarstva, m-zabe, Zagrebačka banka uvodi novu vrstu mobilnog plaćanja, uslugu m-kupi. Na ovaj se način omogućava plaćanje u svim prodavaonicama Konzuma i na kioscima Tiska uz pomoć aplikacije na mobitelu, odnosno za provođenje plaćanja dovoljan je mobitel s instaliranom m-zabom. m-kupi jedina je usluga ovakve vrste u Hrvatskoj, a predstavlja inovativan koncept i u europskim okvirima.

Usluga m-kupi jednostavna je i sigurna za korištenje, a transakcije se provode vrlo brzo, tvrde u Zagrebačkoj banci. Korisnik prilikom kupnje na blagajni najavljuje plaćanje mobitelom, a potom pokreće m-zabu te bira opciju m-kupi. Nakon što potvrdi suglasnost za plaćanje, pokazuje trgovcu barkod koji se generirao na zaslonu mobitela, a nakon skeniranja barkoda uz račun dobiva potvrdu o plaćanju terećenjem tekućeg računa.

- M-kupi je nadogradnja našeg mobilnog bankarstva koji danas i dalje dominatno zauzima najveći tržišni udio u takvoj vrsti plaćanja u Hrvatskoj – sa čak 80% u broju i 90% u volumenu financijskih transakcija“, izjavila je na predstavljanju Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, te navela podatak od 200.000 korisnika m-zabe.

Mobilno plaćanje m-kupi dio je m-zabe i za njega se ne plaćaju dodatne naknade, funkcionira na svim mrežama i mobilnim uređajima. Prvu transakciju usluge m-kupi na predstavljanju je obavio glumac Filip Juričić.

19. travanj 2024 03:47