Tehno
StoryEditor

Zamijenit će nas crtani likovi

07. Studeni 2021.

Barem korak dalje od Facebooka koji je svojim novim imenom (Meta) htio pokazati svoju posvećenost ulasku u metamir, odnosno metaverzum, već je u taj digitalni prostor zakoračio Microsoft, sudeći prema vijestima kojima je zasuo javnost sa svoje virtualne konferencije 'Ignite 2021' održane u utorak 2. studenoga.

Svoj put u metaverzum on već godinama razvija na platformi Mesh, a i s pomoću svoje opreme za proširenu stvarnost (AR) Hololens, a sada je najavio da će Mesh stići na njegovu platformu za videopozive Teams već iduće godine. U tvrtki su opisali kako njihov novi proizvod Mesh for Teams kombinira zajednička holografska iskustva s postojećim komunikacijskim alatima kao što su virtualni sastanci, razgovori, pa i zajednički dokumenti.

Tvrtke, tj. organizatori videopoziva, moći će napraviti vlastite 3D brendirane prostore na obje platforme, a sudionici videopoziva moći će se prikazati kao slatki avatari nalik na likove iz crtića koji će kopirati njihovo ponašanje. Microsoft je najavio i proizvod Dynamics 365 Connected Spaces koji će pomagati tvrtkama prikupiti podatke iz opažene aktivnosti u određenom fizičkom prostoru, generirati uvide iz tih podataka s pomoću umjetne inteligencije, a zatim odgovoriti na trendove i obrasce.

20. travanj 2024 06:12