Tehnopolis
StoryEditor

Zarolana tipkovnica

05. Rujan 2015.
Piše:
Branimir Kovač

Iako su prije svega nastali kao uređaji namijenjeni konzumaciji sadržaja, tableti se danas upotrebljavaju i za mnogo ozbiljnije poslove. Na tržištu su se pojavile i razne tipkovnice koje olakšavaju rad, no ipak smanjuju praktičnost tih uređaja

To je, vjerojatno, i razlog zbog kojega prijenosne tipkovnice nisu uhvatile većeg maha, no to bi se moglo promijeniti nakon što LG potkraj ovog tjedna predstavi tipkovnicu Rolly (puni je naziv modela KBB-700). Riječ je o tipkovnici standardne veličine, no koju se može sklopiti duž četiri reda, čime se dobiva svojevrsni lako prenosivi štapić koji stane u svaku torbu.

Budući da je udaljenost između središnjih dijelova dviju susjednih tipki (tzv. key pitch) 17 milimetara, što je samo neznatno manje od 18 milimetara  karakterističnih za većinu tipkovnica za osobna računala, ta tipkovnica nudi standardnu ugodnost pisanja koja je do sada bila rezervirana za PC.

Otporna je na udarce i izrađena od dugotrajne polikarbonatne te crne ABS plastike, a tipkanje ujedno pruža taktilnu povratnu informaciju. Razmotavanjem tipkovnice pokreće se funkcija automatskog uparivanja s do dva različita uređaja putem Bluetootha 3.0, a prebacivanje među njima obavlja se jednostavnim pritiskom tipke. Jedna AAA baterija dovoljna je za do tri mjeseca prosječne uporabe, a tipkovnica ima i stalak na koji se postavlja mobilni uređaj s kojim se uparuje.

05. svibanj 2024 14:19