Tehnopolis
StoryEditor

Zbog ogromne potražnje najavljeno kašnjenje s dostavom velikog iPhonea 6

16. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Kada je u petak ujutro nova generacija iPhonea postala dostupna za naručivanje, trebalo je samo šest sati da postane kristalno jasno da je svijet zainteresiran za phablete.

Međutim, već je sad na Appleovim stranicama obavijest da će dostava naručenih uređaja kasniti tri do četiri tjedna. Dostava manje verzije, 4,7 inčnog iPhonea 6, odvijat će se po planu i započeti u petak, 19. rujna.

Do kašnjenja je ipak došlo, unatoč činjenici da je Apple pripremio veće zalihe novih uređaja nego prošle godine. To, međutim nije ništa novo. iPhone 5S, koji je izašao prošle jeseni, nije imao mogućnost narudžbe, ali su zalihe u trgovinama bile ispražnjene u svega sat vremena.

Poplava narudžbi jasno pokazuje suludu potražnju za novim Appleovim proizvodima, a Apple ima neke tehnološke poteškoće. Appleova stranica se u petak povremeno rušila, što je bio nastavak neugode prouzrokovane problemima s live streamom na predstavljanju novih uređaja u utorak.

Nevjerojatna popularnost iPhone 6 Plus uređaja ne bi trebala biti iznenađenje. Samsungov Galaxy Note 3, s ekranom još većim od onog kojim raspolaže 6 Plus, prošle je jeseni, kada je predstavljen, prodan u 5 milijuna primjeraka u svega mjesec dana. Samsung je ovog mjeseca predstavio novu verziju tog uređaja, ali neće biti dostupna do listopada.

Ljubitelji phableta, odnosno velikih ekrana, su i dalje manjina, ali njihov broj raste. U siječnju ove godine zabilježen je podatak da šest posto korisnika smartphonea ima ekran veći od pet inča, što je rast u odnosu na tri posto, što je zabilježeno u veljači prošle godine.

25. travanj 2024 13:06