Tehnopolis
StoryEditor

Znate li što je eduroam?

08. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Od 8. do 11. travnja 2013. Sveučilišni računski centar (Srce) u četiri hrvatska grada: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu organizira eduroam tjedan.

Želja organizatora je na što kvalitetniji način prenijeti potrebne informacije i znanja te demonstrirati mogućnosti i značenje usluge eduroam. Događanja su namijenjena krajnjim korisnicima i administratorima usluge eduroam.

Usluga eduroam omogućava siguran, jednostavan i za krajnjeg korisnika besplatan pristup Internetu s prijenosnika ili pametnog telefona širom Hrvatske i svijeta. Usluga je namijenjena korisnicima iz akademske i obrazovne zajednice.

‘Budi uvijek @home koristi eduroam‘ je događanje namijenjeno svim korisnicima. Za sudjelovanje u događanju korisnici imaju zadatak spojiti se na eduroam mrežu na zadanim lokacijama. Za svako uspješno spajanje na eduroam, sudionik igre, korisnik eduroama, dobiva suvenir od lokalnog administratora/ovlaštene osobe na ciljanoj lokaciji. Cilj igre je pokazati da znate koristiti eduroam i skupiti eduroam suvenire.

Sve korisnike organizatori pozivaju na ‘igranje‘ u Osijeku u ponedjeljak, 8. travnja 2013. (http://www.eduroam.hr/eduroam-tjedan/#Osijek ), u Rijeci u utorak, 9. travnja 2013. (http://www.eduroam.hr/eduroam-tjedan/#Rijeka ), u Splitu u srijedu, 10. travnja 2013. (http://www.eduroam.hr/eduroam-tjedan/#Split ), te u Zagrebu u četvrtak, 11. travnja 2013.-U Zagrebu se igramo na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, Borongajska cesta 83f, u predvorju Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Maršala Tita 14, te u Srcu, Josipa Marohnića 5 (http://www.eduroam.hr/eduroam-tjedan/#Zagreb).-zaključuju.

26. travanj 2024 13:24