Tehno
StoryEditor

Zoom kupio programe za prijenos profesionalnih virtualnih događanja

28. Prosinac 2021.
Zoom

Platforma za videokonferencije Zoom kupila je posebne dodatne programe ZoomOSC i ZoomISO za prijenos profesionalnih virtualnih evenata koje je za njih osmislio američki startup Liminal, objavljeno je na Zoomovu blogu u ponedjeljak.

ZoomOSC je dizajniran tako da unaprijedi profesionalne sastanke i događanja koristeći Open Sound Control (OSC) protokol koji Zoomu omogućuje integraciju softvera trećih strana, hardvera i kontrolera te medijskih servera. S druge strane, ZoomISO se koristi za izdvajanje videa svakog sudionika sastanka ili događanja kao zasebnog sadržaja, što omogućuje profesionalnu produkciju. Za pet izabranih sudionika video se može emitirati i u HD rezoluciji.

Liminalovi add-on programi akvizicijom će postati integralni dio Zoomovog softvera, a platforma za videokonferencije s kojom su se u pandemiji koronavirusa gotovo svi upoznali ističe kako će im najnovija akvizicija alata pomoći premostiti jaz između 'tradicionalnih' i 'novih' formi događanja. To će biti od koristi osobito medijskim studijima, kazalištima, organizatorima konferencija i drugima u industriji događanja kojima su potrebni alati za profesionalni videoprijenos. Platforma Zoom najavila je ulazak u svijet velikih virtualnih događanja u svibnju, a potom je u srpnju lansirala poseban feature 'Events' za posebne hubove za događanja, prodaju ulaznica i višestruke dnevne sesije prijenosa uživo s događanja.

25. travanj 2024 03:18