02. studeni 2016.

Agrokor dobio nove čelne ljude Zvijezde, Agrolagune i Karisma Hotels Adriatic

lider.media
lider.media

Iz koncerna Agrokor izvijestili su u srijedu o, kako navode, "rotaciji upravljačkih kadrova za dio Agrokorovih kompanija", u sklopu kojih će Veljko Ostojić doći na čelo Agrolagune, Marinko Benić će preuzeti poziciju predsjednika Uprave Karisma Hotels Adriatica, a Goran Kramarić će s čelnog mjesta Agrolagune postati predsjednik Uprave Zvijezde.

"U skladu s kontinuiranim tržišnim promjenama i u cilju osnaživanja upravljačkih timova, kao i na osnovi analize novih poslovnih zadataka i profila vodećih kadrova u Koncernu, s današnjim danom donesena je odluka o rotaciji upravljačkih kadrova za dio Agrokorovih kompanija", navode iz koncerna.

Tako će dosadašnji predsjednik Uprave tvrtke Karisma Hotels Adriatic Veljko Ostojić preuzeti poziciju predsjednika Uprave tvrtke Agrolaguna. Njega će na mjestu predsjednika Uprave Karisma Hotels Adriatica zamijeniti Marinko Benić, dosadašnji član Uprave te tvrtke.

Dosadašnji predsjednik Uprave Agrolagune Goran Kramarić odlazi za predsjednika Uprave Zvijezde, dok Goran Pajnić, kojega će Kramarić zamijeniti na tom mjestu, nastavlja s radom u Agrokoru na poziciji izvršnog direktora za poljoprivredu s fokusom na poslovanje cjelokupnog regionalnog poljoprivrednog segmenta poslovanja Agrokora, najavljuju iz tog koncerna.

Veljko Ostojić, rođen 1958. u Pazinu, do sada je djelovao u nizu hotelskih tvrtki (Istra Jadran, Istra Adria Marketing, HTP Rabac, Liburnia Riviera Hotela, Riviera Poreč i dr. ), bio je direktor i predsjednik Turističke zajednice Istarske županije, član Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice, član Nadzornog odbora Croatia Airlinesa, direktor tvrtke Brijuni Rivijera, i dr., a obnašao je i dužnost ministra turizma.

Marinko Benić, rođen 1970. u Dubrovniku, radio je kao savjetnik za sanaciju i privatizaciju banaka, bio je član uprave Vaba Banke, Direktor u KPMG Croatia, predsjednik uprave PGM Ragusa, i financijski direktor Coning grupe. Krajem 2012. pomogao je osnivanju Karisma Hotels Adriatica, gdje uskoro postaje i glavni direktor financija i član Uprave.

Goran Kramarić, rođen 1960. u Karlovcu, radio je na više menadžerskih i upravljačkih pozicija u kompaniji Meggle, a od 2008. bio je predsjednik Uprave Agrolagune.

Goran Pajnić, rođen 1973. u Našicama, radio je u Zagrebačkoj banci, bio je čelni čovjek Našicecementa i odatle je došao u Agrokor 2006. godine. Vodio je Belje, a nakon toga je postao izvršni direktor za poljoprivredu Agrokora, stoji, uz ostalo, u priopćenju koncerna Agrokor.