Korona i biznis
11. studeni 2016.

Agrokor produljio rokove dospijeća kratkoročnih obveza u iznosu 840 milijuna eura

Koncern Agrokor dovršio je opsežnije refinanciranje, produljivši dospjeća postojećih zaduženja u iznosu od oko 840 milijuna eura za dvije do tri godine, objavio je Agrokor na svojim internet stranicama.

Kako se navodi u objavi, Agrokor je s VTB Bank (Austrija) ugovorio produljenje postojećeg duga od oko 340 milijuna eura za približno dvije do tri godine.

To je dodatak produljenju kratkoročnih obaveza iz raznih bilateralnih i klupskih kredita u iznosu od oko 500 milijuna eura s BNP Paribas, Credit Suisse (London), Goldman Sachs International Bank, J.P. Morgan Securities, Sberbank Europe i Sberbank of Russia, koje je najavljeno 19. rujna ove godine i čiji su uvjeti za stupanje na snagu sada ispunjeni, objašnjavaju iz koncerna.

Agrokor je time smanjio kratkoročnu zaduženost, a  većina njegovih financijskih aranžmana dospijeva na naplatu od 2019. nadalje, navode iz Agrokora.

Inače, refinanciranje duga provedeno je ugovaranjem novih ili izmjenama postojećih ugovora o kreditima o čemu su putem Zagrebačke burze izvijestile i neke tvrtke iz sastava koncerna koje su za te obveze preuzela jamstva. Tako su obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze Agrokora u petak do 11 sati na Zagrebačkoj burzi objavili Ledo, Jamnica i PIK Vinkovci.