Preporučeno
StoryEditor

Alvarez poručio zaposlenicima Agrokora da je očuvanje radnih mjesta najvažnije

05. Travanj 2017.

Glavni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III porukom se u srijedu obratio zaposlenicima koncerna, poručivši uz ostalo kako njegov tim čini sve što može kako bi očuvao radna mjesta, što je označio svojom najvažnijom zadaćom.

>>>Promjene u Agrokoru: Teo Vujčić novi predsjednik Uprave Konzuma, Tomislav Čizmić na čelu Mercatora

-Nakon što me tvrtka imenovala, zajedno s timom iskusnih stručnjaka, preuzeli smo odgovornost za stabilizaciju financija i strateškog restrukturiranja Agrokor koncerna. Od trenutka preuzimanja ove vrlo odgovorne pozicije započeli smo provedbu svih ključnih procesa koji imaju za cilj osigurati stabilnost tvrtke. Ujedno činimo sve što možemo kako bismo očuvali radna mjesta što mi je najvažnija zadaća, kaže se u Alvarezovoj poruci zaposlenicima, koja je objavljena i na internetskim stranicama koncerna Agrokor.

>>>Sberbank: Angažman Alvarez&Marsala u Agrokoru potrajat će najmanje godinu dana

Alvarez također ističe kako se već intenzivno radi na poslovima restrukturiranja te zaposlenicima poručuje kako je od velike važnosti da se tijekom ovih procesa nastavi s normalnim poslovanjem, u čemu im je najviše potrebna upravo njihova podrška.

-Razumijemo kako ova situacija izaziva određenu nesigurnost, ali radeći svoj posao najbolje što možete upravo je i najbolji način da zajedno pomognemo da se Agrokor spasi. Pred svima nama su izazovna vremena, u tijeku je iznimno kompleksan proces, zbog čega vas molim za strpljenje i snagu, navodi se u poruci glavnog direktora za restrukturiranje.

>>>Plenković: To nije zakon za Ivicu Todorića već za zaštitu gospodarstva i radnika

Zaposlenicima koncerna Agrokor također poručuje i kako su ovdje da im pomognu te najavljuje kako će biti apsolutno otvoreni za komunikaciju i pitanja radnika.

Uz zahvalu za suradnju i razumijevanje, poruku radnicima zaključuje pozivom: "Spasimo Agrokor zajedno!"

>>>Račun Francka deblokiran u kratkome roku

Glasnogovornica tima za restrukturiranje Ivona Janjić u srijedu je kazala da je sada najvažnije da se u što skorijem roku stabilizira poslovanje Agrokora te da je potreban doprinos svih dionika da se koncern spasi.

-U ovome trenutku najvažnije je u što skorijem roku stabilizirati poslovanje Agrokora. Sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim, koji je jučer predstavljen, direktno će nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove za vrijeme trajanja cijelog procesa restrukturiranja, kazala je Janjić u izjavi za medije.

>>>Novotny ponudio dva temeljna scenarija utjecaja Agrokorove krize na hrvatsko gospodarstvo

Za vrijeme trajanja tog procesa, dodala je, uprave kompanija redovito će upravljati njihovim dnevnim poslovanjem.

-Danas će se tijekom dana nastaviti niz aktivnosti među kojima je i komunikacija sa svim uključenim stranama, prvenstveno sa zaposlenicima i dobavljačima, istaknula je Janjić.

-Kao što ste jučer mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali je isto tako realističan i prvenstveno usmjeren na konačni rezultat. I dalje ćemo vas nastaviti redovito izvješćivati o tijeku razvoja procesa, zaključila je Janjić.

>>>Agrokor: Krenuli smo intenzivno, otvorili prioritetnu komunikaciju sa zaposlenicima i dobavljačima

Glavni direktor za restrukturiranje koncerna Antonio Alvarez III u utorak navečer predstavio je svoj tim te poručio da je situacija vrlo teška i ozbiljna i kako nema jamstva da će se uspjeti, ali da će dati sve od sebe. Kao prve korake naveo je uspostavu stabilnosti i likvidnosti te potom restrukturiranje.

-Imamo puno posla, tek smo počeli, nećemo imati puno vremena da prezentiramo sve naše ideje i ono što ćemo napraviti, ali ćemo svakako pokušati dati vam neki uvid. Nastaviti ćemo komunicirati sa svim zainteresiranim stranama... davat ćemo izjave i govorit ćemo o, nadam se, tome što će biti napredak, rekao je u utorak Alvarez.

14. travanj 2024 05:19