Preporučeno
StoryEditor

Cappelli: Od sljedeće godine ćemo raditi na uklanjanju nameta ugostiteljima i kompenzirati povećanje PDV-a

21. Studeni 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Ministar financija Zdravko Marić i Ministar turizma Gari Cappelli, komentirali su najave ugostitelja kako su spremni krenuti u štrajk, zbog najave o povećanju PDV-a za ugostiteljstvo.

-Porezna je reforma sveobuhvatna, a treba imati na umu nešto što nitko ne spominje. U turizmu ima preko 200 nameta, što je možda i veći teret od poreza. Od sljedeće godine ćemo raditi na uklanjanju tih nameta i na taj način nastojati kompenzirati ugostiteljima- rekao je novinarima ministar turizma Gari Cappelli.

Njegov kolega, ministar financija Zdravko Marić dodao je kako je pravo na prosvjed legitimno. Ponovio je da je porezna reforma sveobuhvatna, te kako je u tom kontekstu "doprinos sektora ugostiteljstva i turizma prepoznat", ne otkrivajući detaljnije kojim mehanizmima će se ići u rasterećenje tog sektora.

Jedno od pitanja novinara odnosilo se i na postupak privatizacije Badela. Naime, Slovački St Nicolaus i Viro tvornica šećera sklopili su sporazum o zajedničkom sudjelovanju u postupku predstečajne nagodbe, s ciljem ulaska u Badel 1862. Ministar Marić u odgovoru je jasno dao naznačiti kako je to pitanje u nadležnosti njegovom prezimenjaka, ministra državne imovine Gorana Marića i ministrice gospodarstva Martine Dalić.

-Kolege Dalić i Marić po tom su pitanju dali kratku izjavu i ja tu nemam što dodati, osim da je Badel u postupku predstečajne nagodbe u kojemu će sigurno biti razgovora s vjerovnicima- poručio je ministar financija Marić.

23. travanj 2024 22:35