Preporučeno
StoryEditor

Chocologo - mala zagrebačka tvornica personalizirane čokolade

18. Listopad 2016.

Snježana Brezak bavila se izradom potrošnog materijala za matrične pisače i registar blagajne, a uz to je vodila vlastitu papirnicu i fotokopiraonu. Međutim, prije godinu dana papir je zamijenila puno slađom podlogom - čokoladom. Danas vodi firmu Chocologo čiji proizvodi, čokolade s personaliziranom porukom, razveseljavaju mnoge.

- Naše čokolade omogućuju da svatko unese dašak svoje osobnosti i izrazi pažnju na poseban način, kaže Snježana Brezak, direktorica Chocologa koja je ideju za ovaj slasan startup dobila vidjevši na internetu čokoladni logotip jedne australske firme. - Odmah sam uvidjela veliki potencijal za razvoj sličnog proizvoda na našem dijelu svijeta i počela istraživati. Moderna tehnologija ispisa išla mi je na ruku te sam krajem 2014. godine već imala razvijenu metodu izrade, kaže.

Chocologo

Inovativna i spremna na novi projekt, gospođa Brezak pronašla je insipraciju u čokoladi koja je oduvijek bila elitni proizvod te je odlučila pomoću nje stvoriti proizvod s wow-efektom koji se može koristiti za promotivne svrhe u gotovo svim branšama. Posebno dizajnirane čokoladice s porukama kao svoje promotivne materijale i korporativne poklone mogu koristiti hoteli, restorani, kafići, frizerski i kozmetički saloni, autosaloni te općenito, tvrtke svih djelatnosti prilikom predstavljanja na raznim sajmovima. Čokoladni pokloni uvijek su cijenjeni. Osim za poslovne klijente, Chocologo ih izrađuje i za privatne korisnike.

Chocologo

- Naše čokolade mogu poslužiti i u privatne svrhe, kao poklon za rođendane, diplome. Često su tražene kao zahvalnice mladenaca na vjenčanjima tako da ih izrađujemo i za tu prigodu, rekla nam je proizvođačica personalizirane čokolade koja se za svoju čokoladnu avanturu pripremila tečajem kod vodećih proizvođača konditorske industrije u Italiji, a tajne zanata naučila je proučavajući dostupnu literaturu i internet te kroz puno rada.

- Unatoč tome što je u zadnjih nekoliko godina čokolada postala ‘‘in‘‘ te se mnogo ljudi počelo baviti izradom pralina, naš rad je unikatan i još neviđen u Hrvatskoj i okolici.

[caption id="attachment_243162" align="aligncenter" width="750"]Chocologo Zahvaljujući tehnologiji, svaki motiv do najsitnijih detalja možemo reproducirati u čokoladi, a proizvod je u potpunosti izrađen od čokolade i ne sadrži umjetne boje.[/caption]

Jedinstvenost Chocologa prepoznao je i Grad Zagreb dodijelivši mu poticaje za razvoj turističkih proizvoda, a šira javnost imala je priliku guštati u ovim promotivnim slasticama na Zagreb Auto Showu te na sajmovima vjenčanja u Zagrebu i Mostaru. Direktorica Brezak ima mnoštvo novih ideja, a sukladno tome, uskoro bi se mogli pojaviti čokoladni telegrami kojima bi slatke poruke iz Chocologa bile odaslane po cijelome svijetu.

Chocologo

24. travanj 2024 12:25