Preporučeno
StoryEditor

Đakić: Očekujemo sedam posto dionica HEP-a ili da nam se to na neki način kompenzira

04. Siječanj 2017.

Branitelji računaju da će Vlada Andreja Plenkovića sedam posto dionica tog podzeća prenijeti u Fond hrvatskih branitelja, kao što je bio slučaj u inicijalnim javnim ponudama za Inu i HT, prenosi Novi list. Predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić kazao je za taj list kako aktualna Vlada treba ispraviti nepravdu koju im je, kako kaže,  Milanovićeva Vlada nanijela prilikom privatizacije Croatija osiguranja.

- Tadašnji ministar financija Slavko Linić nije nam htio dati sedam posto dionica. S obzirom da država posjeduje još 28 posto vlasništva u toj firmi, očekujemo da sedam posto od toga bude dodijeljeno Fondu hrvatskih branitelja. Što se HEP-a tiče, naš predstavnik u Vladi je ministar Tomo Medved i on će, vjerujem, inicirati sastanak u Vladi o tome. Očekujemo i sedam posto dionica HEP-a ili da nam se to na neki način kompenzira. Fond hrvatskih branitelja mora opstati - rekao je Đakić.

- To je svakako jedna od odluka koju treba donijeti tijekom ovoga procesa. U povijesti smo imali uspješne IPO-e u HT-u i Ini, a model tada primijenjen bit će korišten i u ovoj transkaciji - odgovorila je pak Martina Dalić odgovorila na novinarsko pitanje hoće li Vlada sedam posto dionica HEP-a rezervirati za branitelje.

>>>Dalić: Prodaja HEP-a jača energetsku nezavisnost, uklanja prostor za uhljebništvo

25. travanj 2024 02:30