Preporučeno
StoryEditor

Dalija Orešković: Karamarko nije osporio naše činjenične navode, zakon tumači što je (potencijalni) sukob interesa

15. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković pojasnila je kako je Povjerenstvo donijelo odluku da je Tomislav Karamarko u sukobu interesa.

Povjerenstvo: Tomislav Karamarko nalazi se u situaciji mogućeg sukoba interesa

- Odluku da je Tomislav Karamarko u sukobu interesa jer je zagovarao izlazak iz arbitraže u slučaju Ina-Mol donijeli smo ne samo na osnovu neformalnog sastanka u Vladi nego i svih situacija u kojima je zagovarao određena rješenja. Dužnosnik ne spori da su to njegovi osobni stavovi, a ne stavovi HDZ-a.

- Mi smo sat i pol vremena iznosili činjenične okolnosti zbog kojih se može smatrati da privatni interesi mogu utjecati na nepristranost dužnosnika Tomislava Karamarka i zbog toga kažemo da je on u tom trenutku bio u sukobu interesa, rekla je Orešković. Tomislav Karamarko je u sukobu interesa

- Činjenica je da gospodin Karamarko u niti jednom trenutku nije osporio naše činjenične navode. Definiciju iz zakona može svatko pročitati, u zakonu se tumači što je sukob interesa, što je potencijalni sukob interesa. Za utvrđivanje sukoba interesa nije predviđena sankcija. Ovo je situacija u kojoj se od dužnosnika očekuje da postupa u zaštiti državnih interesa te da bude suzdržan tj. da ne iznosi osobne stavove, što gospodin Karamarko nije učinio, rekla je Orešković.

Tomislav Karamarko odstupio s mjesta prvog potpredsjednika Vlade

25. travanj 2024 17:25