Preporučeno
StoryEditor

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld proglašena za ženu godine

13. Srpanj 2016.
Piše:
Sanja Mikolčević Petrušić

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba izabrana je za „Ženu godine“, na tradicionalnom izboru u  organizaciji časopisa Zaposlena. Osim Bienenfeld, na terasu Oleander hotela Esplanade u utorak navečer izašle su i nominirae žene: Ksenija Vrbanić, modna kretaorica brenda Xenia design, Ksenija Kardum, direktorica Informativnog programa Nove TV i  Linda Poščić Borovac, direktorica inovativne tvrtke Crocon, dok je redateljica Ivona Juka bila na filmskom festivalu u Puli i nije mogla doći.

Zahvaljujući na nagradi Martina Bienenfeld čestitala je i nominiranim kolegicama istaknuvši da su sve one pobjednice, kao i sve žene u poslovnom svijetu, te je naglasila važnost međusobne ženske suradnje.

Po ocjeni žirija  Bienenfeld je ponijela titulu najuspješnije žene u 2015., jer je svojim angažmanom pridonijela da Zagreb proglase sjajnom turističkom destinacijom, prvenstveno zbog organizacije poznatog Adventa u Zagrebu, ledenog parka, klizališta i niza događaja koji je proglašen je najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination i to u konkurenciji od 20 europskih gradova. Turistička zajednica Zagreb dobitnica je 57 nagrada i priznanja, a ima i mnoge nominacije, među kojima je posljednja za Hi-Europe‘s Dream City Award 2016., u kojemu je Zagreb u izboru najbolje destinacije za kineske turiste.

Urednica  časopisa Zaposlena Ana Gruden istaknulaje kako su prije 21 godinu prvi put organizirali ovaj izbor jer nastoje  promovirati „vidljivost“ žena u društvu, posebno u poslovnom svijetu. Citirala je riječi svjetski poznate direktorice rekavši kako će se  ravnopravnost spolova postići kada 50 posto tvrtki budu vodile žene, a kućanstva 50 posto muškaraca. Veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Michele Boccoz bila je gošća izbora, kao i  ravnateljica vladinog Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac-Radin.

24. travanj 2024 00:08