Preporučeno
StoryEditor

Facebook odlučio autorima videa na toj mreži platiti udio od zarade na reklamama

25. Veljača 2017.

Facebook testira modele kratkih reklamnih predaha, tako da je tvorcima video sadržaja ponudio 55 posto zarade od reklame, kao i mogućnost da sami biraju u kojem dijelu video uratka žele da se reklama ubaci.

Ukratko, ovo bi moglo dosta promijeniti način na koji se oglašava na internetu, kada je video sadržaj u pitanju. Ono što je ostalo isto jest, da su ti reklamni predasi doista kratki, ispod 20 sekundi, te da moraju držati korisnike prikovane za video sadržaj, koji su krenuli gledati.

Facebookova Gledateljska mreža omogućila je svim autorima videa da na svojim profilima "ugoste" reklame. Taj je model testiran početkom godine.

>>>Facebook ‘ubija u mobilnom’, prihodi skočili 51 posto, dobit više nego udvostručena

Nudeći više od pola zarade od reklama, Facebook nastoji riješiti pitanje naplate video sadržaja. Bez obzira streamate li live ili ste tvorac video sadržaja, ukoliko budete pristali ubaciti u sadržaj reklamu, utoliko ćete za to biti plaćeni.

Malene reklame omogućit će predah i onima koji se javljaju uživo, dobit će mogućnost da predahnu, poprave šminku ili frizuru.

Osim medijskih tvrtki, veliki dio onih koji postaju video su tinejdžeri ili nezaposleni, koji svoje hobije nastoje pretvoriti u posao. Većina takvih posta video sadržaje na YouTube, a ova ponuda možda će ih privući Facebooku.

20. travanj 2024 06:11