Preporučeno
StoryEditor

Glavni ekonomist EBRD-a o globanim i regionalnim trendovima na Danu velikih planova

07. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Za 2017. godinu Europska banka za obnovu i razvoj u svibanjskim je prognoza iznijela kako očekuje rast hrvatskog gospodarstva od 1,5 posto.

- Oporavak osobne potrošnje bit će poduprt nižim cijenama nafte i nastavkom deflacije, dok će izvoz rasti zahvaljujući daljnjoj integraciji hrvatskih kompanija u EU tržište i većem turističkom priljevu zbog sigurnosnih rizika u konkurentskim turističkim destinacijama -  naveli su iz EBRD-a. Kako pojašnjavaju, dugoročni rast mogao bi ostati slab zbog nedostatka daljnjih reformi u poslovnom okruženju, rješavanja visoke razine korporativnih loših kredita, kao i razduživanja kućanstava i kompanija.

Najnoviji pregled globalnih i regionalnih trendova na Liderovoj konferenciji Dan velikih planova iznijet će glavni ekonomist EBRD-a  Sergei Guriev.

Dan velikih planova, koji će se ove godine održati 30. rujna u zagrebačkom hotelu Westin, okuplja ekonomske stručnjake, političare i vodeće poduzetnike koji će dati niz procjena o godini pred nama, a konferenciju će otvoriti predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović s temom privlačenja investicija i poticanja izvoza.

Više o konferenciji doznajte na: https://lider.media/dvp16/

26. travanj 2024 08:31