Preporučeno
StoryEditor

Global Finance proglasio PBZ najboljom bankom u Hrvatskoj

17. Ožujak 2017.

Časopis Global Finance objavio je po 24. put  svoje godišnje nagrade za najbolje banke svijeta  - World‘s Best Banks.  Potpuno izvješće o nagrađenim bankama bit će objavljeno u svibanjskom izdanju časopisa Global Finance s dobitnicima odabranim u više od 150 zemalja diljem Afrike, Azije i Pacifika, srednje i istočne Europe, Latinske Amerike, Bliskog istoka, Sjeverne Amerike i zapadne Europe.

>>>PBZ 2016. završio s 1,6 milijardi kuna neto dobiti

Pobjednici ovogodišnjih nagrada su one banke koje su brižno pazile na potrebe svojih klijenta na zahtjevnim tržištima i postigle bolje rezultate istodobno polažući temelje za budući uspjeh.

Odluke o odabiru donijeli su urednici časopisa Global Finance nakon  konzultacija s korporativnim financijskim menadžerima, bankarima i bankarskim konzultantima te analitičarima diljem svijeta. U odabiru najboljih banaka, Global Finance uzeo je u obzir niz čimbenika, od kvantitativnih objektivnih pokazatelja do informiranih subjektivnih. Osim toga, provedena je anketa korporativnih čitatelja Global Finance kako bi se povećala točnost i pouzdanost rezultata.

>>>Prka: Dajemo signal poduzetnicima da PBZ ima volje, želje i financijskih sredstava da podupre njihov oporavak, rast i inovacije

Objektivni kriteriji koji su se razmatrali uključivali su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateške odnose, novi poslovni razvoj i inovacije proizvoda. Subjektivni su kriteriji uključivali mišljenja analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih koji su uključeni u ovu industriju.

PBZ ova nagrada  obvezuje da i dalje nastavi s razvojem inovativnih i konkurentnih proizvoda i usluga koji će doprinijeti još višoj kvaliteti u pružanju usluga te većem zadovoljstvu i lojalnosti naših klijenata.

02. svibanj 2024 13:28