Preporučeno
StoryEditor

Gordana Deranja: Inzistirat ću na sedam zahtjeva upućenih Vladi prije izbora

08. Studeni 2016.
Piše:
Ivana Tarnaj

Gordana Deranja čašću i obavezom okarakterizirala je reizbor za mjesto predsjednice Hrvatske udruge poslodavaca, te naglasila kako će inzistirati da Vlada ispoštuje svih sedam zahtjeva koje je ova strukovna organizacija uputila svim političkim strankama prije parlamentarnih izbora. HUP će, prema njezinim riječima, i dalje aktivno sudjelovati i u javnoj raspravi o poreznoj reformi.

- Treba smiriti disonantne tonove na relaciji Ministarstva turizma i Ministarsva financija, oko stope poreza za ugostitelje, jer riječ je tek o prijedlogu zakona i javnoj raspravi u kojoj se očekuje da sve zainteresirane strane iznesu argumentirane primjedbe i prijedloge, rekla je za Lider Deranja.

Upitana koje će aktivnosti HUP provoditi vezano uz deficit radne snage u Hrvatskoj i problematiku zapošljavanja stranaca, Deranja je populizmom nazvala mišljenje kako bi uvoz radne snage značajnije utjecao na cijenu rada i navela kako na Zavodu za zapošljavanje nije učinjeno dovoljno da se postojeća radna snaga prekvalificira.

- Obrazovni sustav ne prati potrebe gospodarstva, a državi konačno netko treba postaviti pitanje što su, svih ovih godina, učinili da prekvalificiraju naše nezaposlene, rekla je Deranja koja je još jednom potvrdila stav HUP-a kako će i dalje biti konstruktivan partner Vladi, djelujući, između ostalog, i kroz Nacionalno vijeće za konkurentnost.

19. travanj 2024 19:52