Preporučeno
StoryEditor

Hoće li porezni USKOK biti tiho ukinut? Premijer Plenković kaže da ipak nastavlja s radom...

13. Studeni 2016.

Premijer Andrej Plenković demantirao je najave da se ukida Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija RH, tzv. porezni USKOK, te dodao da je taj sektor “dio sustava Porezne uprave odnosno Ministarstva financija i da će nastaviti s radom”.

Jutarnji list objavio je kako bi prema najavljenoj poreznoj reformi, Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara mogao otići u povijest. Njegovo ukidanje, naime, nije izravno predviđeno, međutim nacrt prijedloga novog Općeg poreznog zakona ipak dovodi do tihog ukidanja “poreznog USKOK-a”.

Međutim, saborski zastupnik iz Mosta Maro Kristić otkriva da će se oni usprotiviti takvom prijedlogu. Zastupnik Kristić smatra da bi porezni USKOK trebao ostati u obliku u kojem djeluje danas, kao samostalni sektor koji odgovara ministru financija.

- Novi prijedlog ostavlja mogućnost da se taj sektor pripoji Poreznoj upravi, ali to ne bi bilo dobro, bili bi neučinkoviti, sporiji, kao i ranije - uvjeren je Kristić, koji tvrdi da će u tom sigurno imati i podršku oporbe, a najavljuje i razgovore s partnerima na vlasti.

19. travanj 2024 12:32