25. listopad 2016.

HPB osim u poslovnicama gotovinske kredite nudi i u Pošti

Prvih devet mjeseci ove godine Hrvatska poštanska banka ostvaruje odlične rezultate. Neto dobit skočila je 38,1 posto,  stambeni krediti porasli su 50 posto (s time da su 60 posto tih kredita bivši krediti u švicarskim francima, a 40 posto su novi krediti), depoziti su porasli 9,4 posto. Tako je godina nakon provedene dokapitalizacije i reorganizacije predstavlja najuspješnije razdoblje otkad  Hrvatska poštanska banka posluje. Operativna i neto dobit za devet mjeseci 2016. nadmašile su rekordnu 2015. godinu, Banka je poboljšala sve relevantne pokazatelje poslovanja i nastavlja povećavati tržišne udjele, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare.

- Visoka profitabilnost i snažan rast tržišnih udjela okarakterizirali su prva tri kvartala 2016. Otvoreno je 26 tisuća novih tekućih računa, sve se više vidi naš rad u malom i srednjem poduzetništvu, SuperSmart HPB osvojio je nagradu SoMo Tech za najbolju mobilnu aplikaciju 2016., a časopis The Banker nazvao nas je ‘rising star‘.  Upravo započinje naša kampanja gotovinskih kredita koji su, osim u 52 poslovnice Banke, dostupni u 135 ureda Hrvatske pošte. Zadovoljni smo rezultatima, ali znamo da nas čeka još puno posla kako bismo postali najbolja banka u Hrvatskoj, komentira poslovanje u prvih devet mjeseci 2016. Tomislav Vuić, predsjednik Uprave HPB-a.

Tijekom devet mjeseci 2016. Banka je stekla povjerenje više od 13 tisuća novih klijenata te danas ima 650 tisuća vjernih klijenata. Svaki drugi novi klijent je u dobnoj  skupini 19-50, a od ukupnog broja klijenata-građana u HPB-u danas trećina njih pripada upravo toj grupi.  Broj novootvorenih tekućih računa porastao je za 26 tisuća, a otvoreno je i 1.200 novih poslovnih računa.

Nastavljen je snažan rast ukupnih depozita koji su od početka godine povećani za 9,4 posto. Samo u trećem tromjesečju depoziti su porasli 637 milijuna kuna i krajem rujna dosegnuli iznos od 16 milijardi kuna. Zahvaljujući povećanju broja klijenata, najveći je porast depozita ostvaren u poslovanju s gospodarstvom, čak 20,8%, a depoziti građana porasli su 3 posto.