Preporučeno
StoryEditor

Hrvatska inovatorica Michela Magas dobitnica prve nagrade Europske komisije za inovatorice

09. Ožujak 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Michela Magas, koja je osnovala Stromatolite, britanski laboratorij za inovacije u dizajnu sa studijom u Švedskoj koji razvija novu generaciju inkubacije i kreativnih tehnoloških alata za inovacije, dobitnica je ovogodišnje prve nagrade od 100.000 eura Europske unije za inovatorice. Magas se tako našla u prestižnom društvu samo četiriju žena koje su povodom Međunarodnog dana žena za svoj rad nagradili povjerenik Europske komisije Carlos Moedas i potpredsjednica Europskog parlamenta Mairead McGuinness.

-Dobitnice ovogodišnje Nagrade Europske unije za inovatorice zaista nadahnjuju. Europi su potrebne inovatorice poput njih, žene s velikim zamislima koje su odlučne i ne boje se riskirati kako bi uspjele. Inovacije koje su četiri dobitnice od ideje pretvorile u gotov proizvod na tržištu iznimne su ne samo u poslovnom smislu nego i zato što će olakšati i unaprijediti živote mnogima u Europi i izvan nje, rekao je povjerenik Moedas.

https://www.youtube.com/watch?v=gxtcn7eoTKA&feature=youtu.be

- Ova je nagrada simbol velikog doprinosa koji inovatorice daju svojim proizvodima koji ljudima mijenjaju živote. Prigodno je što im danas, na ovogodišnji Međunarodni dan žena, odajemo priznanje i slavimo njihov poduzetnički duh i postignuća. Činimo to na vrlo konkretan način kako bi nadahnuli druge žene, a osobito mlade žene i djevojčice da se okrenu inovacijama i poduzetništvu, istaknula je potpredsjednica Mairead McGuinness.

Inovacijski laboratorij Stromatolite, koji je osnovala Magas, razvija buduće koncepte za međunarodne klijente među kojima su i Apple, Nike i Nokia. Magas je svoja znanja primijenila na području glazbe, što ju je dovelo do razvoja napredne tražilice Sonaris, istovremeno plasirajući licencije za otvoreni proizvod.

U suradnji sa sedam istraživačkih laboratorija, rukovodila je projektom MIReS.cc, koji je usmjeren na istraživanje budućnosti glazbe.

Organizirala je i Music Tech Fest, koji pod istim krovom okuplja male i srednje poduzetnike, inovatore i glazbenu industriju. Njezin rad višestruko je nagrađivan, a sada nosi i prestižnu nagradu najbolje europske inovatorice 2017-te godine.

19. travanj 2024 20:28