Preporučeno
StoryEditor

Hrvatske tvrtke i projekti po prvi puta se predstavili najvećim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

11. Travanj 2017.

Kako je bilo i najavljeno, u organizaciji UaeCro.Biz,  hrvatski predstavnici po prvi puta su se predstavili najvećim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dubai, kao jedan od najvećih svjetskih središta kapitala, pod pokroviteljstvom Njegove Visosti Sheikha Mohammeda bin Rashid Al Maktouma, organizira najekskluzivniju konferenciju za investitore i to već sedmu godinu za redom. Glavni njihov partner za Hrvatsku je Sanja Guć koja živi i radi kao konzultant u Dubaiju nekoliko godina te koja je ove godine po prvi puta organizirala da i hrvatske tvrtke sudjeluju na konferenciji.

Mnoge hrvatske tvrtke traže investitore za svoje projekte, no tvrtke Bagheera, CroatianLand, Aspida, Mediacor i Navigate IT  odlučile su se  napraviti korak više i doći u Dubai pod vodstvom Sanje Guć. Prema izjavama svih sudionika možemo zaključiti ne samo da je bilo uspješno nego je i nadmašilo njihova očekivanja. Organizacija je bila izvrsna, bio je veliki broj sudionika iz cijelog svijeta, zanimljivi paneli i prezentacije te ekskluzivna VIP gala večera u Burj Khalifi za koju su pozivnicu dobili i hrvatski predstavnici.

Hrvatski predstavnici imali su mogućnost da razgovaraju s vodećim ljudima investicijskih grupacija iz Dubaija, Abu Dhabija, Omana, Katra od kojih izdvajamo UAE International Investors Councile , Dubai Investment, Mubadala, Jumeirah Group te mnogi drugi.

>>>Podravka otvorila regionalni ured u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

„Interes za hrvatske projekte raste no treba znati kako i imati pravi pristup, preporuka i osobni kontakti od najveće su važnosti prilikom poslovanja u arapskom svijetu. Stoga sam jako zadovoljna, otvorili smo zanimljive kontakte za hrvatke tvrtke i njihove projekte. Sastanci sa vodećim ljudima u UAE prošli su jako dobro te sada slijedi nastavak komunikacije i priprema za početak ozbiljnije suradnje. Više od toga u ovom trenutku nesmijemo reći. “ kaze Sanja Guć.

UaeCro.Biz odnosno Sanja Guć i Antonia Filipović, nekoliko su tjedana pripremale navedene hrvatske tvrtke iz Zagreba, Splita i Dubrovnika za nastup u Dubaiju kako bi bili spremni za razgovore pred investitorima. Tijekom tri dana konferencije imali su velik broj sastanaka s tvrtkama i fondovima koje su zainteresirane za ulaganja u njihovom sektoru.

Predstavnici tvrtke Bagheera Luka Bakač i Davor Kudrna iz Zagreba predstavili su svoju inovativnu i jedinstvenu medicinsku robotiku nekim od najvećih svjetskih tvrtki i investitora u zdravstvenoj industriji.

Splitska tvrtka Croatian Land predstavila je svoj ekskluzivni turistički projekt na Šolti koji bi uskoro mogao dobiti novog vlasnika iz jedne od najmoćnijih obitelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Dubrovačka tvrtka Navigate IT na čelu sa Amirom i Adnanom Brkovićem predstavili su aplikaciju sa pametnim bovama koja je privukla interests velikih investitora.

Atraktivnu aplikaciju Beauty Book Aleksandre Dermanović iz tvrtke Mediacor iz Zagreba koja će uvelike olakšati uljepšavanje mnogim pripadnicima ženskog spola, potencijal je koji su prepoznali mnogi investitori za mobilne aplikacije.

Tvrtka Aspida sa Marinom Ercegom iz Splita predstavili su svoju jedinstvenu inovativnu tipkovnicu za mobitel, a koju ima i Hajduk, te je privukla pažnju lokalnih sportskih klubova, vladinih ureda i tvrtki koje se bave marketingom i turizmom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

19. travanj 2024 03:59