Preporučeno
StoryEditor

Intervju s Adrianom Trippom: Osvajanje EBA-e je iznimno, izrazito snažno postignuće

30. Studeni 2016.

European Business Awards dolaze u Zagreb 01. prosinca 2016. u Palači Dverce gdje će se održati dodjela nagrada nacionalnim pobjednicima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Makedonije. Ususret dodjeli razgovarali smo s Adrianom Trippom, izvršnim direktorom EBA-e iz Londona, koji je istaknuto zašto je važno sudjelovati i kako je sve počelo. Nakon što nacionalni pobjednici prime nagrade nema predaha, već natjecanje ide dalje i natječu se za najbolje u Europi.

Tko je odlučio organizirati European Business Awards (EBA), otkud ideja?

EBA je nastala prije deset godina unatrag. Tijekom tog razdoblja osnovao sam različite tvrtke te sam također osnovao UK National Business Awards.  Vjerujem da svijet treba ostaviti boljim nego što si ga zatekao te da je rješenje mnogih izazova, s kojim se susrećemo, stvoriti snažno poslovno okruženje koje stvara poslove, prilike i zaradu koja će financirati tkivo našeg društva.

Nagrade su osnovane za prepoznavanje i nagrađivanje najboljih poslovanja u Europi te za jačanje poduzetničkog duha. Podupiru vještine i mogućnosti za širenje najbolje poslovne prakse, potičući učenje i nadahnjujući široku poslovnu zajednicu na oponašanje najboljih. U posljednjih deset godina nagrade su narasle od 100 tvrtki koje su sudjelovale i jedne dodjele, u angažman 33.000 tvrtki i 12 dodjela diljem Europe. Snažnu podršku EBA-i daju vodeći europski političari, akademici, poslovni lideri i veleposlanici. Snažna potpora izražena je putem sponzora i partnera kao što je i RSM koji širi naš cilj prepoznavanja i poticanja poslovnog uspjeha.

Koji je najvažniji razlog uspjeha nagrada?

Mnogo je razloga. Jedan od njih je rigorozan proces prijava i ocjenjivanja. Što znači da ako uspijete u EBA-i javnost će tvrtku prepoznati kao izuzetno uspješnu. Takvo priznanje privlači sve više europskih tvrtki koje se žele natjecati jer su prepoznale da je riječ o velikom postignuću. Kako EBA raste, sve više kompanija iz širokog kruga poslovnog društva prepoznaje natjecanje i izvrsnost te im pomaže u pronalaženju novih kupaca, partnera, investitora i zaposlenih. Konačno, sve to čini European Business Awards vrednijim i korisnijim nagradama što privlači sve više pozornosti.

Koje su glave prednosti osvajanja EBA nagrade?

Osvojiti European Business Award je izuzetno snažno priznanje za vašu tvrtku. Prvenstveno, to je veliko priznanje za vas i vaše zaposlenike kao potvrda da ste izgradili izvrsno poduzeće. Pruža vašim zaposlenicima ogroman osjećaj postignuća te pomaže u motivaciji, rezultatu, zadržavanju i zapošljavanju talenata. Dodatno, proces prijava pomaže tvrtkama dodatno proučiti i razumjeti svoje poslovanje na način na koji to do sada nisu radili, dajući jasnoću kroz pitanja i rješenja. Drugo, eksterno pruža značajno izlaganje brenda putem medija, marketinških aktivnosti i mogućnosti. Osigurava vrijednu mrežu povezivanja s ostalim u uspješnim tvrtkama. Mnoge tvrtke kažu da je sudjelovanje u EBA-i pomoglo za osvajanje novih kupaca, privlačenje novih partnera i investitora te je potaknulo interes za njihovo poslovanje diljem svijeta.

Koja je vaša poruka Nacionalnim pobjednicima Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije u  Zagrebu?

Moja glavna poruka je ˝Hvala˝. Ako ćemo stvarati uspješnu i naprednu ekonomiju trebamo više takvih tvrtki kao što su nacionalni pobjednici u Zagrebu. Uprave te tvrtke uspješno stvaraju radna mjesta, prilike i prihode što je iznimno važno za naše društvo. One pomažu u stvaranju i oblikovanju budućnosti Europe.

Imate li očekivanja od zimske atmosfere i Adventa u Zagrebu jer je Zagreb prošle godine proglašen kao najbolja destinacija za Božić u Europi?

Veselim se posjetu Zagrebu zimi, smatram Hrvate izuzetno ljubaznim i srdačnim u ljeti tako da me zanima kako se toplina prenosi u Zagrebu zimi.

21. travanj 2024 16:45