02. kolovoz 2016.

Jakovina: Odustajem od kandidature na parlamentarnim izborima

lider.media
lider.media

SDP-ovac i bivši ministar poljoprivrede ove stranke Tihomir Jakovina danas je objavio kako odustaje od kandidature za izbore za Hrvatski Sabor u rujnu 2016. Odustajanje dolazi nakon što je u javnost dospjela afera u Hrvatskim šumama i ugovori koji su čelništvu ove tvrtke jamčili visoke bonuse.

Izjavu Tihomira Jakovine donosimo u cjelosti.

U svom životu i političkom radu uvijek sam se borio za Hrvatsku i uvijek su mi interesi hrvatskih građana bili na prvom mjestu. U skladu s tim principima obnašao sam i dužnost ministra poljoprivrede u Vladi RH. Želim naglasiti da u svome radu nisam činio ništa protivno zakonima, niti se protiv mene zbog mojih postupanja vode ikakvi postupci. Međutim, u ovom trenutku izložen sam napadima koji se koriste da se dovede u pitanje ne samo moj integritet, već i vjerodostojnost politike stranke koje sam član, SDP-a.

Moja je želja da se Hrvatska nastavi razvijati kao uspješna i uređena država čemu je jamac pobjeda Narodne koalicije.  Zbog toga ne želim biti prepreka svojoj stranci i Narodnoj koaliciji na putu prema pobjedi na rujanskim izborima. Obavještavam javnost da odustajem od kandidature za izbore za Hrvatski sabor u rujnu 2016., zaključuje Jakovina.