Preporučeno
StoryEditor

Jesu li poduzetnici dovoljno ohrabreni za nove poslovne pothvate? Otkrivamo na Danu velikih planova 30. rujna

13. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Pametne odluke mogu se pokazati iznimno isplative u trenucima kad se svi nastoje pritajiti i čekati da prođe kriza. Kompanije koje na svojoj strani budu imale kreativan i motiviran tim, pripremljene projekte i dobre odnose s kupcima i bankama, u vrijeme ponovnog uzleta će najbolje proći. Pisali smo tako u Lideru ususret višegodišnjoj recesiji i prvoj konferenciji Dan velikih planova 2009. godine. Ove godine, nakon skoro sedam gladnih, Dan velikih planova održat će se 30. rujna u zagrebačkom Westinu na krilima stabilnog gospodarskog rasta.

Tko je bio dovoljno hrabar i prikupljao znanja i kapital, razvijao ideje i čekao prave okolnosti za akciju? Rast BDP-a od 2,8 posto u drugom kvartalu ove godine potvrdio je optimistične prognoze za 2017. godinu. Hoće li poduzetnici unatoč tome ‘puhati i na hladno‘ ili su dovoljno ohrabreni za nova poslovne pothvate? Mogu li računati na stabilnu političku situaciju u zemlji nakon drugih izbora u manje od godinu dana?

Na konferenciji koju će predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović otvoriti temom privlačenja investicija i poticanja izvoza, doznat ćemo i odgovore na ova pitanja, a globalne i regionalne trendove predstavit će glavni ekonomist EBRD-a Sergei Guriev.

Svoj pogled na budućnost, prilike i prijetnje za poduzetnike na okruglom stolu predstavit će Anita Letica (Philip Morris), Denis Matijević (Agrofructus), Gianni Rossanda (Uljanik), Pavo Zubak (Zubak grupa), Mario Žižek (Addiko Bank) i Ivan Žižić (RBA).

Za preciznu procjenu parametara koje poduzetnici moraju uključiti u planiranje nove poslovne godine najbolje je poslušati one koji na njih snažno utječu. Ne propustite poslušati što o izazovima dugoročnoga strateškog planiranja kažu Nikica Gabrić (Poliklinika Svjetlost), Boris Nemšić (I-New Unified Mobile Solutions), Marija Anargyrou Nikolić (Coca-Cola HBC) i Alan Sumina (Nanobit).

Više o konferenciji doznajte na: https://lider.media/dvp16/

19. travanj 2024 01:53