01. rujan 2016.

Kraj propalicama u Francuskoj: Sarkozy sve nemoguće tinejdžere želi strpati u vojsku

Sve potencijalne propalice, odnosno osamnaestogodišnjake koji su nezaposleni i nisu završili svoje obavezno obrazovanje, Nicolas Sarkozy poslao bi u vojsku da se nauče rano ustajati, poštovati disciplinu i govoriti francuski jezik! To nije nova ideja, Sarkozy ju je iznosio i prije, no u srijedu ju je ponovio pred šefovima stranke, prenosi L‘Obs.

To nije sve, na tapeti se našlo i onih troje-četvero pojedinaca u srednjim školama koji drugima čine život nemogućim. Oni bi se trebali prisilno pridružiti internatima za vojno obrazovanje. Roditeljima koji ne bi željeli da im djeca idu tamo odmah bi se suspendirale socijalne i obiteljske naknade.

Nema se što dodati, Nicolas Sarkozy žustro je krenuo u svoju kampanju za predsjedničke izbore 2017. godine. Osim ovakvih izjava, mnogo prašine u francuskoj javnosti podigle su i najave u njegovoj knjizi "Sve za Francusku" da će zabraniti nošenje marame na fakultetima i javnim tvrtkama, ograničiti pravo na državljanstvo djeci useljenika, drastično ograničiti broj useljenika.