05. rujan 2016.

Lovrinović: Podravka se mora vratiti na popis strateški važnih kompanija

Ivan Lovrinović poručio je u ponedjeljak kako se Podravka mora vratiti na popis strateški važnih kompanija jer je okosnica razvoja Koprivničko-križevačke i okolnih županija te najvažnija prehrambena industrija Hrvatske.

"Međutim,  nedavno smo bili svjedoci kako je Podravka na telefonskoj sjednici skinuta s popisa strateških kompanija. Zanimljivo  je da je skinuta s tog popisa pored istih onih ljudi koji nas proteklih dana, kroz medije, bombardiraju idejom da su upravo oni zaštitnici nacionalnih interesa, rekao je Lovrinović koji je nositelj liste u IV izbornoj jedinici koalicije Jedina opcija (Živi zid, Franak, Promijenimo Hrvatsku, Akcije mladih) na konferenciji za novinare u Koprivnici.

Lovrinović je rekao i kako je koalicija ispred koje istupa ujedno i jedina opcija koja će Podravku vratiti na popis strateški važnih kompanija Hrvatske.

- Nećemo nikome dozvoliti da se igra s ovom kompanijom koju su razvijale generacije. Podravka je jedan od bisera gospodarstva ove zemlje. Ona mora biti oslobođena politike, ali se s njom ne smije igrati na način da je se prepušta hirovima tržišta, a posebno špekulanata,  zaključio je Lovrinović.