18. listopad 2016.

Marko Njavro novi predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare

Svečana primopredaja funkcije predsjednika Uprave Zagrebačke pivovare održala se u utorak u Pivani. Nakon deset godina predsjedanja Zagrebačkom pivovarom, Sergey Yeskov odlazi u Kanadu gdje će raditi kao komercijalni direktor. Njegovo mjesto od 1. studenog preuzet će Marko Njavro koji je prethodniku odao priznanje izjavivši da je Yeskov svojim radom tijekom posljednjeg desetljeća utjecao na cijelu industriju piva u Hrvatskoj i regiji.

- Ja sam dijete Zagrebačke pivovare u kojoj sam proveo trećinu svog poslovnog života. Zagrebačka pivovara omogućila mi je stjecanje velikog iskustva bez kojega ova pozicija ne bi bila moguća. Naslijeđe koje je Sergey ostavio, kao što su odlični rezultati, radna atmosfera i skladni međuljudski odnosi odličan su temelj za nastavak puteva uspjeha, kazao je novi predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Marko Njavro koji je posljednje tri godine radio kao predsjednik poslovne jedinice u Bugarskoj.

Prije Bugarske, Njavro je radio kao direktor marketinga za grupu u Rumunjskoj čemu je prethodilo njegovo iskustvo na raznim pozicijama unutar marketinga i prodaje Zagrebačke pivovare.

- Dolazim u trenutku kada je Molson Coors preuzeo Miller Coors, a to za nas znači da postajemo još jači, učinkovitiji, konkurentniji i inovativniji. Otvaraju nam se nove mogućnosti u svim sferama poslovanja, imamo priliku ostvariti razne sinergije i iskorisiti ih za daljnji rast prihoda, osvajanje tržišta kroz komercijalnu izvornost i inovacije koje mijenjaju kategorije. Naša je ambicija da postanemo globalni izbor broj jedan za potrošače i kupce.

Zagrebačke pivovare

Novi predsjednik Marko Njavro naglasio je i da je Zagrebačka pivovara svojim prisustvom na 80 tržišta, proizvodnjom više od 90 brendova piva u 28 pivovara diljem svijeta, jedna je od najuspješnijih kompanija u Hrvatskoj.

Sergey Yeskov, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare na odlasku, zahvalio je svima na suradnji te izrazio žaljenje što odlazi iz Hrvatske u kojoj je osnovao obitelj i sagradio dom.

- Ostavljam Zagrebačku pivovaru kao uvjerljivog lidera i među top pet poslodavaca u Hrvatskoj. Vodeće smo i omiljeno pivo na tržištu, imamo vrhunske rezultate i naše kampanje postigle su svjetski uspjeh. Pozicionirali smo se kao vodeći glas u promociji odgovorne konzumacije alkohola jer nam je jako važno kakav trag ostavljamo u zajednici u kojoj živimo i radimo. Ono što me čini sretnim, iako sam osobno tužan zbog odlaska iz Hrvatske, jest što znam da će Pivovara s Markom na čelu nastaviti putevima uspjeha, rekao je Yeskov.