Preporučeno
StoryEditor

Milanović predstavio koalicijski program: Želimo rasteretiti cijenu rada kako bi pomogli poduzetnicima

01. Kolovoz 2016.

- Spremni smo na dijalog s HDZ-om. Tu smo i čekamo. Pozivam ovim putem predstavnike te stranke na javno sučeljavanje. Nemamo vremena za eksperimente, niti za propuste – poručio je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a prilikom predstavljanja programa  ’Narodne koalicije’ održanom danas u Samoboru.

- Naš program ima više od stotinjak stranica teksta, te nije realno očekivati da će svi birači pročitati svaku stavku. No, svima mogu obećati kako ćemo i dalje  na svaki način pokušati mjere izbjeći mjere štednje. Nadalje, možemo kao svaka stranka pričati o smanjenju PDV-a, no ja ću vas upozoriti da prihodi ostvareni tim putem osiguravaju da Hrvatska i dalje ostane jaka socijalna država. Ipak, bit naše porezne politike jest rasteretiti cijenu rada, a sve kako bi pomogli poduzetniku – nastavio je Milanović.

Narodna koalicija planira povećati plaće za pripravnike na 3000 kuna, hrvatskim umjetnicima vratiti autonomiju, a sve uz financiranje od strane države kao što je slučaj u Francuskoj i Njemačkoj. Umirovljenici i branitelji ne moraju se bojati nikakvih financijskih eksperata, napomenuo je predsjednik SDP-a,  a država koje bez pogovora sluša Bruxelles nije nacionalna država, zaključio je.

- Hrvatskoj treba stabilna stranka koja daje rezultate. Nadam se da su vremena histerije i nacionalističkih vlada zauvijek iza nas. Nova zapošljavanja i pametna specijalizacije temelj su našeg programa. Hrvatska će s nama postati država jednakih šansi – nadovezao se, pak, čelnik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak.

Treći pripadnik Narodne koalicije, predsjednik HSS-a i gradonačelnik grada Samobora Krešo Beljak, nakon što je Samobor nazvao dokazom uspješnog funkcioniranja Milanovićeve vlade za vrijeme prijašnjeg mandata, zabunom je nazvao novonastalu koaliciju ’Domoljubnom koalicijom’.  Nakon što je pokušao ispraviti gaf, tako da je sebe i Milanovića nazvao autentičnim hrvatskim domoljubima i jedinim koji u politici zaslužuju nositi taj naziv, Beljak se dotaknuo i mogućeg smanjivanja općina.

- Samo oni koji ne razumiju hrvatsko selo, niti ustroj naše domovine, mogu prizivati ukidanje općina – zaključio je.

Skupu je prisustvovao i četvrti predstavnik koalicije, Silvano Hrelja, predstavnik  Hrvatske stranke umirovljenike koji je pozvao birače da ne nasjedaju na jeftin populizam, već da izaberu ljude koji su jedini u državi spremni odgovoriti na izazove održavanja uspješne socijalne države.

19. travanj 2024 10:12