Preporučeno
StoryEditor

Mršić: Od programa Food Solution želimo stvoriti međunarodni biznis

14. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Podravka je u petak u Koprivnici predstavila novi segment poslovanja Food Solution, kojim želi iskoračiti u Gastro segmentu, kupcima olakšati posao i pomoći im da kupnjom novih proizvoda postignu trajnu kvalitetu svoje usluge uz uštede u poslovanju, izvijestili su iz Podravke.

Nedavno izgrađena tvornica Food Solution specijalizirana za proizvodnju svježe pripremljenih, gotovih i polugotovih jela, prostire se na oko 1.500 četvornih metara te raspolaže najsuvremenijom i najkvalitetnijom opremom za pripremu i kuhanje hrane. Trenutno je, kako se navodi u priopćenju, u ponudi 130 različitih proizvoda (jela) namijenjenih institucijama kao što su vojska i policija, bolnice, trgovački lanci te kompanije koje imaju vlastite restorane. Posebnim pravilima pripreme i pakiranja te pridržavanjem određenih temperaturnih režima postiže se trajnost, a da pri tome ne dolazi do gubitka kvalitete u nutricionističkom pogledu te okusu i mirisu hrane.

- Podravka i ovaj put preuzima ulogu trendsettera i uvodi potpuno novi koncept poslovanja na tržište. Jedinstvenost ovog projekta je što se ne nudi samo proizvod već i podrška, servis i savjetovanje u radu, koja je kupcima itekako potrebna. S obzirom na vrlo pozitivne reakcije od strane domaćih kupaca te upite i iz drugih zemalja, namjera nam je od ovog programa stvoriti novi internacionalni biznis, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

- Food solution podrazumijeva potpuno novi gastro segment u kojem, osim samih visokokvalitetnih proizvoda, želimo kupcima prenijeti Know-How kako proizvode koristiti te im pružati usluge u pripremi jelovnika, organizaciji kuhinjskih poslova i osoblja te planiranju u ulaganjima u kuhinjsku opremu, kazao je stariji potpredsjednik za Food Solution Peter Fuchs.

Prezentacija novog poslovnog segmenta održana je u Podravkinom novouređenom restoranu društvene prehrane u koji je uloženo oko 4 milijuna kuna.

Podravkini zaposlenici svakodnevno mogu birati između tri jelovnika, a trošak za radnika se, ovisno o kombinaciji jela, kreće od 5 do 10 kuna.

23. travanj 2024 13:20