Preporučeno
StoryEditor

Nakon Podravke Zvonimir Mršić važe između politike i biznisa

03. Ožujak 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

Nakon što mu je istekao mandat predsjednika Uprave Podravke, Zoran Mršić u SDP-u je dočekan- lovorikama. Mnogi ga u toj stranci vide kao izvrsnog kandidata za premijera, a smatraju kako bi se biši čelni čovjek Podravke, već sada trebao angažirati na lokalnim izborima. Mršić, međutim, u razgovoru za Večernji list, poručuje kako ga i dalje biznis više privlači od politike.

– Neću se kandidirati na lokalnim izborima niti sam zainteresiran raditi u tvrtkama u kojima država ima utjecaj, cilj mi je samo rad u tvrtkama koje su na tržištu kapitala- rekao je Mršić.

>>>Zvonimir Mršić: Želite da vaša tvrtka uspije? Neka vam žene pomognu

Cilj mu je raditi tamo gdje će se rezultati cijeniti - dodao je Mršić, implicirajući kako politika nije to mjesto. Tako je odagnao sve spekulacije kako je stranka SDP Mršiću namijenila kandidaturu za mjesto Župana Koprivnočko-moslavačkog, što je ovaj rezolutno odbacio.

Štoviše, prema pisanju Večernjaka, Mršićev angažman na lokalnoj razini ne dolazi u obzir, budući ga mnogi u vrhu te stranke vide kao izglednog kandidata za premijera. O svemu, Mršić ipak oprezno, ali dodaje kako su mu, nakon Podravke, stigle ponude nekolicine tvrtki koje bi željele imati čovjeka koji je Podravku učinio jednom od najefikasnijih tvrtki u Hrvatskoj.

 

24. travanj 2024 12:15