Korona i biznis
02. lipanj 2016.

Novi broj Lidera: 20 osvajača tržišta prkosi političkom ludilu

lider.media
lider.media

Dvadeset osvajača hrvatskog i globalnog tržišta koje smo izdvojili u temi tjedna novog broja Lidera ne puni naslovnice, no oni su u sjeni politike iskoristili kraj recesije i krenuli u agresivan razvoj.

Među njima su najveće tvrtke, ali i mali poduzetnici koji su uočili priliku u nekoj niši. Pridružuju im se i nove tvrtke, među kojima ima i kandidata za prvoga hrvatskog jednoroga, startup koji će vrijediti milijardu dolara, otkriva Matilda Bačelić.

Na polovini godine teško da itko ozbiljan može pobrojiti ijednu konkretnu ‘riformu’. No zato su razne afere, posljedično i zahtjevi za ministarske smjene, sve učestaliji. Jedina je izgledna stvar – trajna nestabilnost. Poduzetnici još nemaju odgovor na takav scenarij. Očito je vrijeme za pisanje novih poslovnih taktika, tvrdi Gordana Gelenčer.

Tradicija kožarsko-obućarske industrije u spoju s kvalitetom, cijenom i zemljopisnim položajem vratila je tu proizvodnju iz Azije u Varaždinsku i Međimursku županiju. Stoga su stručni radnici u branši sve traženiji u toj regiji, pa je u Čakovcu opet otvoren i obućarski smjer, piše Jasmina Trstenjak.

U bloku iz svijeta možete čitati o pregovorima francuskog predsjednika Hollandea i sindikata koji prijete opstruiranjem Europskog nogometnog prvenstva, kao i o tomr kako je ishlapjeli hrvač Hulk Hogan presudio tračerskom blogu Gawkeru uz pomoć investitora iz Silicijske doline Peter Thiela.

U novom broju donosimo i detaljan izvještaj s konferencije o kontrolingu, kao i poseban prilog Autotrend.