Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Oreškovićev proračun - S Vladom propali i snovi o jeftinom refinanciranju

23. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Državni proračun, isplaniran na temelju pretpostavke da će provođenje strukturnih reformi pozitivno djelovati na popravljanje kreditnog rejtinga, još bi mogao izdržati izazove političkih turbulencija jer gospodarstvo raste. No politički se kaos manifestira u najgorem trenutku, upravo kada kreditne agencije preispituju rejting države. Zaduživanje može postati samo još skuplje, nikako jeftinije, teza je Gordane Gelenčer u novom broju Lidera.

O mogućem Brexitu piše Vanja Figenwald te tvrdi kako je Hrvatska među najugroženijima izađe li UK iz Unije. Prema najcrnjem scenariju, naime, izlazak Britanije gurnuo bi Uniju u novu ekonomsku krizu, što bi Hrvatsku moglo gurnuti još jedan korak bliže bankrotu.

U temi tjedna bavimo se integritetom. Nismo uspjeli pronaći definiciju koja bi precizno opisala osobu s poslovnim integritetom. Za jedne je to briga za zaposlenike i poslovne partnere, za druge povjerenje prema kupcima i dobavljačima, treći govore o empatiji, obrazovanju i snovima... Ali svi naglašavaju važnost dane riječi. Riječ koja se daje kupcu i partneru mora biti mnogo jača od ičega što ste potpisali, piše Sergej Abramov.

U rubrici Poduzetnici predstavljamo Mašineriju, IT tvrtku koju su osnovali Lora i Zoran Pleško te Ivana Rast, koja razvija korisnička rješenja za internetske i nativne mobilne platforme – iOS i Android. Za sada sve što rade izvoze, najviše na tržište SAD-a, ali posao žele proširiti i osim za poslovne klijente kreirati rješenja za svoju drugu ljubav – glazbu.

Donosimo i razgovor s Zrinkom Kamberom, predsjednikom Uprave Medore hotela i ljetovališta koji govori o tome kako je prihvatio izazov da od hotela Podgora u predstečaju ustroji modernu hotelsku tvrtku.

U novom broju Lidera možete naći i prilog o Fondovima EU sa svim detaljima s ovogodišnjr konferencijr ’Tri godine u EU – rast i zaposlenost kroz politike EU’ koja je održana u zajedničkoj organizaciji Lidera i konzultantske tvrtke PwC.

U bloku iz svijeta pišemo o stranci kontroverznoga komičara Beppea Grilla. Na lokalnim izborima Pokret pet zvjezdica osvaja talijanske gradove, a posljednji je pao Rim, čija je gradonačelnica postala Virginia Raggi iz redova Pokreta. Možete čitati i o jednom od najmoćnijih medijskih holdinga na svijetu u kojem su Nickelodeon, MTV, Comedy Central, Paramount, Viacom i CBS čiji šef Sumner Redstone nije znao otići na vrijeme. Danas ima 93 godine i prošli je tjedan otpustio šefa 20 milijardi dolara vrijedne medijske kompanije Viacoma, no ovaj ne odlazi bez borbe...

23. travanj 2024 12:36