15. prosinac 2016.

Novi broj Lidera: Poduzetnički moral - Koliki je dio dobiti pristojno uzeti za sebe

(Ne)umjerenost u isplati dobiti dosad je bila tabu-tema hrvatskog biznisa. Doduše, koliko će si dobiti poduzetnik isplatiti njegova je stvar, a omjer između isplate i reinvestiranja ovisi o vlasnikovu cilju. Ali nekamo između svakako treba ugurati i prstohvat socijalnoga sluha i motivacije zaposlenika. U novom  Lideru o ovoj temi piše Gordana Gelenčer.

Matilda Bačelić i Edis Felić pišu o Luki Rajiću koji stalno mijenja menadžere u svojim tvrtkama jer mu ne donose uspjeh preko noći. Rajić je, naime, uložio velik novac u poslove gdje je već postojala konkurencija i gdje treba dulje čekati povrat, a on je bio nestrpljiv, pa otuda i česte promjene u menadžmentu.

>>>Ralu Logistika: Stvoreni preduvjeti za razvoj logistike u hladnom lancu i u Srbiji

U rubrici Lik i djelo Tin Bašić predstavlja Sinišu Petrovića. Stigma prijateljstva s Milanovićem prati tog profesora Pravnog fakulteta posljednje četiri godine iako je kao pravni stručnjak sudjelovao i u daytonskim pregovorima i u pregovorima o ulasku u EU. Iz današnje perspektive žali što je pristao volontirati za Milanovića...

Predstavljamo i poslovnu scenu Karlovačke županije, a donosimo i razgovor s predsjednikom Uprave KentBanka Ivom Bilićem koji za Lider otkriva kako stižu vrlo snažni turski investitori u energetiku i turizam te drvnu industriju.

U bloku iz svijeta pišemo o Boingu te hoće li nova administracija poništiti njegov posao s Iranom vrijedan gotovo 17 milijardi dolara, te o teškoj bitci za Monte dei Paschi, najstariju banku na svijetu, koja traži pet milijardi eura za spas.