Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Što su sve obećali Plenkovićevi ministri

08. Prosinac 2016.

Nova je vlada još u zamahu, prepuna optimizma i vjere u bolje sutra. Sve nas to podsjeća na vladu Kukuriku koalicije, koja se isto tako ufala da će donijeti promjene u društvu, a onda se pokazalo da je pucala ćorcima. Što su sve obećali Plenkovićevi ministri? Koji su ključni pokazatelji produktivnosti? Tko je već promijenio ploču, a tko odbio odgovoriti na pitanja? Odgovore potražite u novom broju Lidera koji donosi i detalje o godinu dana starom pravilniku, strožem od europskih direktiva, čiju je primjenu naložio bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i otjerao velike tvrtke u milijunske troškove.

Donosimo vam pregled hrvatskih projekata u igri za financiranje iz Junckerova investicijskog fonda. Što su novi projekti? Kakve su ambicije u drugom krugu? Kako izvući novac iz EU ? Neka su od pitanja na koje odgovaraju Sergej Abramov i Vanja Figenwald.

Taman kad su svi pomislili da je Pevec čista i uspješno završena priča o feniksu koji se izdigao iz stečaja u rastuću profitabilnu tvrtku (ili možda baš zato), zahuktao se pravi dioničarski rat. Uvid u "Bitku za Pevec" nudi Matilda Bačelićm, otkrivajući planove Kodrića da ostane jedan od najvećih pojedinačnih dioničara i detalje o velikom utjecaju malih dioničara.

Luka Fišić i Valentina Starčević pišu o "klimi straha" koja prožima Liku zbog prijetnji s Plitvica o manjem broju gostiju. Lokalni poduzetnici tvrde da je afera s prevelikim brojem posjetitelja i presagrađenošću nacionalnog parka ponajprije krivnja Anđelka Novosela, v. d. ravnatelja od  23. svibnja.

Očekuje vas i izvješće s 6. Liderove konferencije ‘Žene u biznisu‘ na kojoj je, među ostalim, istaknuto da su žene hrabrije reagirale u krizi osnovavši više tvrtki nego muškarci i da su djevojčice mnogo uspješnije od dječaka u prirodnim znanostima, iako je njihov udio u STEM zanimanjima zanemariv. Kao i odgovor na pitanje tko je tko u maloprodaji, odnosno tko je najveći dobitnik sektorskog hrvatskog biznisa u prošloj i ovoj godini.

U ponudi je i intervju Ksenije Puškarić s Alojzijem Šestanom, direktorom tvrtke Šestan-Busch koji je proizvodnju odlučio antibalističkih kaciga što čuvaju glave vojnika i policajaca u čak 70-ak zemalja na svim kontinentima odlučio zadržati u hrvatskom Prelogu usprkos lukrativnoj ponudi Amerikanca.

Među brojnim poslasticama novog broja je razgovor s Janisom Varufakisom i nadnaravni, neizostavni intervju sa zimzelenim trgovcem, ekonomistom i piscem Benediktom Kotruljevićem kojeg su nakon šest stoljeća mirovanja iz onostranog prizvali i na besjedu pozvali Miodrag Šajatović i Tomislav Blagajić.

FOTO: Lider predstavio zimzelenu Knjigu o umijeću trgovanja, ljubavi prema ‘slatkom novcu’

19. travanj 2024 20:42