Preporučeno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Zagrebačka burza - uleti, zaradi, bježi!

09. Veljača 2017.

Iako je pravo vrijeme za povratak na burzu bilo 2009., još nije kasno da se višak novca uloži u dionice. Ali, oprez – kad čujete da kumice na placu, blagajnice u dućanu ili frizerke u salonu razgovaraju o dionicama i da je to super, vrijeme je za prodaju i napuštanje tržišta, a to bi se moglo dogoditi i za godinu dana, piše Tin Bašić u novom broju Lidera.

Luka Fišić piše o novoj regulativi koja je ujedno i prilika IT tvrtkama da zarade na edukaciji o zaštiti osobnih podataka, ali i odvjetnicima koji se na tim seminarima pripremaju za utjerivanje, primjerice, ‘prava na zaborav‘. Kažnjavat će se i ako tvrtka nakon otkaza zaposleniku njegove podatke zaboravi izbrisati s interneta.

procjenjuje se da će od 35 lokalnih igrača na tržištu opskrbe plinom nakon 1. travnja preživjeti samo njih nekoliko.

U novom broju Lidera možete čitati i o liberalizaciji tržišta opskrbe plinom. Dosadašnje liberalizacije nisu ubile nijednu državnu tvrtku. Samo su im smanjeni udjeli na tržištu i probuđene su iz monopolističkog sna. No procjenjuje se da će od 35 lokalnih igrača na tržištu opskrbe plinom nakon 1. travnja preživjeti samo njih nekoliko, otkriva Ksenija Puškarić.

Donosimo i pregled poslovne scene Krapinsko zagorske županije, a pišemo i o Lokalnim akcijskim grupama, europskom mehanizmu koji pokreće novi teritorijalni ustroj Hrvatske. Možete čitati i o Liderovoj konferenciji o javnoj nabavi s koje donosimo detaljan izvještaj.

U bloku iz svijeta donosimo priče o otkazima u Guardianu, jednom od najuglednijih dnevnika na svijetu, kao i o tome hoće li Trumpovo rezanje Dodd-Frankova zakona napuhati novi financijski balon.

Novi broj Lidera potražite na kioscima ili u digitalnom izdanju.

14. travanj 2024 06:37