Korona i biznis
02. studeni 2016.

Novi ugovor tvrtke GEN-I Zagreb sa ZL Dubrovnik, s HP-om produžena suradnja

Tvrtka GEN-I Zagreb na dobrom je putu da ostvari ovogodišnji poslovni plan, kojim je na hrvatskom tržištu planirana prodaja 405,8 milijuna kilovatsati (kWh) električne energije, a tomu doprinose i nedavno potpisani ugovori s dva velika klijenta - Hrvatskom poštom i dubrovačkom Zračnom lukom, priopćili su u srijedu iz GEN-I-ja.

U ovoj godini GEN-I Zagreb planira prodaju 405,8 milijuna kWh električne energije na hrvatskom tržištu, od čega se 150 milijuna kWh odnosi na male poslovne korisnike i kućanstva, naglašavaju iz tvrtke GEN-I Zagreb.  Dodaju kako je u protekla dva mjeseca tvrtka odabrana kao najbolji ponuđač na dva javna natječaja pa će tako GEN-I sljedećih godinu dana električnom energijom opskrbljivati Zračnu luku Dubrovnik i Hrvatsku poštu. Suradnja s dubrovačkom Zračnom lukom započinje 1. prosinca 2016. godine, a tijekom idućih godinu dana GEN-I joj planira isporučiti 6,7 milijuna kWh električne energije, u vrijednosti 2,79 milijuna kuna. GEN-I Zagreb nastavlja i dvogodišnju suradnju s Hrvatskom poštom te od 1. studenoga u sklopu novog ugovora nastavlja s opskrbom te tvrtke za razdoblje od godinu dana. Tijekom tog razdoblja Hrvatskoj će pošti isporučiti 20 milijuna kWh električne energije, u vrijednosti 8,15 milijuna kuna.

- Sklapanje ugovora sa Zračnom lukom Dubrovnik te nastavak suradnje s Hrvatskom poštom potvrđuju položaj GEN-I-ja Zagreb kao važnog opskrbljivača za velike korisnike koji jamči inovativne proizvode, vrhunsku kvalitetu usluge i konkurentne cijene, izjavio je izvršni direktor prodaje Grupe GEN-I Dejan Paravan.

Kako navode iz tvrtke, GEN-I je s prihodom od 1,8 milijardi eura u 2015. godini na četvrtom mjestu ljestvice najvećih 50 tvrtki na području Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.  Tvrtka GEN-I Zagreb osnovana je 2005. godine i najveća je međunarodna podružnica slovenske tvrtke GEN-I. Grupa GEN-I trenutno je prisutna na više od 20 tržišta električnom energijom i osam tržišta prirodnog plina, a grupa, osim matične kompanije, ima još i 16 tvrtki-kćeri.