Preporučeno
StoryEditor

Otvorena 6. međunarodna konferencija Žene u biznisu

01. Prosinac 2016.

Najmoćnije žene u biznisu okupile su se danas na istoimenoj konferenciji koja je upravo otvorena u Zagrebačkom kazalištu mladih kako bi podijelile svoja uspješna poslovna iskustva i inspirirale pojavu novih ženskih lica na najvišim položajima na kojima su još uvijek zastupljeniji muškarci. Na kraju šeste međunarodne konferencije Žene u biznisu bit će predstavljena i tradicionalna 12. Liderova godišnja lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.

- Analiza koju smo uz pomoć partnera Bisnodea napravili pokazuje da upravljačka moć žena raste. U šest godina ove konferencije naučio sam da muški dio poslovne zajednice često nije svjestan da gradi stakleni strop zbog kojeg žene ne mogu napredovati, istaknuo je Miodrag Šajatović, glavni urednik poslovnog tjednika Lider koji se našalio da se nekada bojao ove konferencije, a danas mu je najdraža.

U šest godina ove konferencije naučio sam da muški dio poslovne zajednice često nije svjestan da gradi stakleni strop zbog kojeg žene ne mogu napredovati, istaknuo je Miodrag Šajatović.

Susret će svojim govorom uveličati i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pod čijim se visokim pokroviteljstvom ona i odvija te direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedrana Jelušić Kašić. U razgovorima jedan na jedan svoja iskustva s prisutnima će podijeliti predsjednica Uprave i suvlasnica tvrtke Tahograf Dorotea Effenberger, redateljica i scenaristica Ivona Juka te državna tajnica Nataša Mikuš Žigman. Održat će se i dva okrugla stola na kojima će se govoriti o ulozi koju žena ima prema drugim ženama u biznisu, ali i o promjenama u proteklom desetljeću.

Na konferenciji Žene u biznisu sudjelovat će i Thomas E. Schultze, veleposlanik Savezne Republike Njemačke - zemlje partnera ovogodišnjeg susreta, Michael A. Lange, direktor hrvatskog ureda Zaklade Konrad Adenauer, Bruno Šimleša, sociolog i pisac knjiga popularne psihologije i samopomoći, te Dino Ivan Dogan, direktor Europlakata.

18. travanj 2024 08:44