Preporučeno
StoryEditor

Pašalić je dao ostavku jer je shvatio da neće uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve

19. Studeni 2016.

Razlog zašto je Ivić Pašalić podnio ostavku na mjesto predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK je u tome što je shvatio da stvari nisu tako jednostavne kako je on mislio kada se prije šest mjeseci kandidirao na tu funkciju. Mišljenje je ovo predsjednika Uprave Spin valisa Zdravka Jelčića koji smatra da je Pašalić s velikim entuzijazmom počeo voditi ovo HGK-ovo Udruženje.

Jelčić, koji je inače bio prije Pašalića devet godina na čelu Udruženja i Pašalićev protukandidat na izborima prije šest mjeseci, ima riječi hvale za još uvijek aktualnog predsjednika Udruženja.

- Otkako je preuzeo funkciju, u većini stvari sam se s njim slagao, tu i tamo u nekim detaljima imali smo različita mišljenja. On je želio pomoći sektoru, ali je, po mom mišljenju, shvatio da svoje ciljeve neće uspjeti ostvariti za godinu dana kako je to bio zamislio, a s druge strane sigurno je da mu je rad u HGK uzimao puno vremena pri čemu je mogla trpjeti njegova tvrtka. Ja sam ga ipak molio na sjednici Izvršnog odbora da ostane još nekoliko mjeseci dok se ne potpiše pismo razumijevanja s Hrvatskim šumama i da paralelno pokrenemo proceduru izbora novog predsjednika, no on je insistirao da se izbor novog predsjednika obavi do sredine prosinca - kaže Jelčić.

Dodaje da je u Udruženju mnogo lobija, od energetskog, parketarskog, proizvođača namještaja, pilanara... i da je shvatio kako je vođenje Udruženja složenije nego što je vjerovatno mislio. Osim toga, Pašalić, čini se, nije imao ni podršku politike, jer pismo razumijevanja s Hrvatskim šumama na kojem je radio još uvijek nije potpisano. Jelčić iz iskustva kaže da je vrlo važna politička podrška za svaki cilj koji HGK-ova udruženja žele postići. U tom smislu možda treba uzeti u obzir da Pašalić nosi krimen iz 90-ih godina prošlog stoljeća, a čini se da nema podršku ni od sadašnjeg HDZ-a, iako se smatra autentičnim HDZ-ovcem.

Jelčić kaže da je na sjednici IO rekao da ga možda i najbolje razumije kako je teško voditi ovo Udruženje i smatra da je Pašalić ipak bio korektan povukavši se nakon što je shvatio da neće uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve u godinu dana. Na pitanje da li će se ponovo kandidirati za predsjednika Udruženja, Jelčić je odgovorio kako je već sad jako angažiran u HUP-u, Gospodarsko-socijalnom vijeću, u samom drvno-prerađivačkom sektoru, a k tome je i dalje član IO Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK te smatra da bi Udruženje trebalo potražiti novog predsjednika.

20. travanj 2024 03:01