09. ožujak 2017.

Petrov: Širenje istrage u ‘aferi dnevnice‘ na Sabor normalno i očekivano

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov ustvrdio je četvrtak da je širenje istrage u "aferi dnevnice" na Hrvatski sabor normalno jer Ured za opće poslove obavlja poslove za Vladu i Sabor, te je poručio kako očekuje "pomnu i promptnu istragu" u tom slučaju.

- Ako se želi napraviti potpuna i kvalitetna istraga, za očekivati je da će oni pročešljati svu dokumentaciju za koju je Ured za opće poslove nadležan, a nadležan je i za Vladu i za Sabor. Tako da očekujem da se sve to pomno i promptno istraži, rekao je Petrov novinarima uoči konferencije posvećene mentalnom zdravlju u Hotelu Westin.

>>>Miodrag Šajatović: Opasni su uhljebi lopovi, ali štetnija je vrsta uhljeb ladičar

Petrov je također rekao da je na dnevni red Sabora uvrštena točka o radu glavnog državnog odvjetnika u prošloj godini.

- Stavljena je na dnevni red, jedina je poteškoća sve veći broj zakona koji izlaze iz Vlade. Morat ćemo još više podignuti tempo rada, ali vjerujem da će i to doći u vrlo skoro vrijeme, rekao je Petrov, koji nije odgovorio kakav je njegov osobni stav o radu glavnog državnog odvjetnika.

Kazao je samo kako vjeruje da DORH daje od sebe najbolje što može "s obzirom na sve ono što imamo u Hrvatskoj i mogućnosti koje ima". "Imaju i prostora za napredak. Svi mi možemo bolje nego što se danas radi, a vjerujem da će i to vrijeme doći", rekao je Petrov.

>>>‘Afera dnevnica’: Uskok ispitao tajnicu Zeljko i savjetnike bivšeg premjera Oreškovića

Petrov nije htio komentirati razrješenje Terezije Matić, ravnateljice Ureda za opće poslove, niti što je prethodno iz Banskih dvora udaljena tajnica premijera Sandra Zeljko i premještena u Ured za razminiranje.

- Što se tiče prebacivanja tajnice i što se tiče voditeljice Ureda za opće poslove, vjerujem da je predsjednik Vlade imao razlog zbog čega je to napravio. O tom ne bih htio u ovom trenutku govoriti, rekao je Petrov ponovivši da s detaljima istrage u "aferi dnevnice" nije upoznat.