Preporučeno
StoryEditor

Pevec dobio novog člana Uprave i predsjednika Nadzornog odbora

06. Rujan 2016.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Pevec d.d. imenovao je Juricu Lovrinčevića za novog člana Uprave Pevec d.d. gdje će biti zadužen za lanac opskrbe, prodaju i marketing. Na novu funkciju dolazi s pozicije osnivača i predsjednika Uprave triju tvrtki Dicentre d.o.o., Filira d.o.o. i Bobi Snacksa d.o.o..

[caption id="attachment_238188" align="alignleft" width="209"]JURICA LOVRINČEVIĆ Jurica Lovrinčević[/caption]

- Povjerena mi je zadaća koju namjeravam, baš kao i dosadašnji rad, završiti s velikim uspjehom. Vjerujem da ću, zajedno sa suradnicima ostvariti zacrtane ciljeve. Pevec se na domaćem tržištu prometnuo u ozbiljnu i konkurentnu kompaniju te u budućnosti očekujem daljnji razvoj tvrtke te još snažniju lidersku poziciju i regionalni iskorak, rekao je novi član Uprave Pevec d.d. Jurica Lovrinčević koji je trenutačno  i na doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

U Pevecu je došlo i do promjena u Nadzornom odboru. Naime, Matko Bolanča je podnio ostavku na dužnost predsjednika tog odbora na koju je izabran Željko Mandić, a potpredsjednik je Slaven Marinčić.

[caption id="attachment_238190" align="alignright" width="145"]ŽELJKO MANDIĆ Željko Mandić[/caption]

Matko Bolanča, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Pevec d.d., prestaje obnašati navedenu dužnost temeljem odluke da ulagači  koje je zastupao u odboru prodaju svoj suvlasnički udio u tvrtki s ciljem daljnjeg ulaganja u razvoj poslovanja pojedinih projekata. Riječ je o prodajnoj transakciji kojom kupac pojedinačno izbija na prvo mjesto liste top deset dioničara ZSE.  Matko Bolanča ističe kako je prva faza dugoročnog procesa stabiliziranja kompanije iz vlasničkog aspekta uspješno dovršena.

- Osnovni cilj u sklopu djelovanja Nadzornog odbora bio je da kroz stalnu podršku aktualnoj Upravi damo neophodan doprinos daljnjem rastu i stvaranju temelja budućeg uspješnog poslovanja. Nakon uspješnog završetka konsolidiranja prve faze vlasničke strukture, osigurani su svi potrebni uvjeti za naše ulagače koji ovom transakcijom ostvaruju očekivanu dobit. Ulagači su procijenili kako je sada pravi trenutak da se ovom transakcijom osigura dodatna snaga i stabilnost upravljačkom mehanizmu Peveca koji u narednim godinama ima potencijal postati kompanija od regionalnog značaja. Nas veseli što smo dali svoj doprinos u jačanju pozicije tvrtke i udarili temelj svih budućih uspjeha, kako za tvrtku Pevec i sve njene djelatnike tako i za naše ulagače kojima smo uspjeli ostvariti dodatnu vrijednost.

24. travanj 2024 22:12