Preporučeno
StoryEditor

Plenković o prvih 100 dana Vlade: Ako je ovo medeni mjesec, nisam siguran da bi se mnogi rado išli ženiti

26. Siječanj 2017.

Premijer Vlade Andrej Plenković u četvrtak je na početku sjednice izjavio da je prvih 100 dana Vlade bilo vrlo intenzivno te da je Vlada krenula u ostvarenje bitnih zadaća usmjerenih na gospodarstvo, društvenu solidarnost, pravnu sigurnost i političku stabilnost.

"Čitam po medijima da završava naš medeni mjesec. Ako je ovo medeni mjesec, nisam siguran da bi se mnogi rado išli ženiti kakav smo tretman imali, koliko je pitanja bilo na dnevnom redu i sa koliko angažmana smo krenuli u ostvarivanje bitnih zadaća koje su prije svega fokusirane na gospodarstvo, na društvenu solidarnost, na pravnu sigurnost i iznad svega ono što je ključ i poruka naše Vlade - politička stabilnost u zemlji, kultura dijaloga, smanjenje podjela i to je onaj stil, onaj smjer kojim će ova Vlada davati ton političkom radu i životu Hrvatske", izjavio je Plenković na početku sjednice.

>>>Plenković o strateškom konsenzusu, unutarstranačkom otporu, poslovniku i Pernaru

U dokumentu, objavljenom na internetskoj stranici, Vlada ističe da su u prvih 100 dana, uz osiguranu političku stabilnost zemlje, pokrenute reforme usmjerene na gospodarski rast, pravnu sigurnost i društvenu solidarnost.

Iz Banskih dvora ističu da je donesen kvalitetan i racionalan proračun koji omogućuje ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske.

U cjelovitoj poreznoj reformi smanjeni su porezi na dohodak i na dobit, a plaće su povećane. Istodobno su osigurana sredstva za značajno povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada.

Navode i da je povećan proračun za znanost i obrazovanje te da su značajno povećana sredstva za hrvatske branitelje, kao i obrambeni proračun nakon niza godina smanjenja.

>>>Vlada osnovala Savjet za pregovore s Molom o otkupu udjela u Ini s Plenkovićem na čelu

Poboljšan je postupak javne nabave i razrađen plan za rasterećenje gospodarstva kako bi 2017. bila godina poduzetništva i daljnjeg gospodarskog oporavka.

Navode da su osigurana sredstva za potporu razvoja hrvatskog sela, a pojačanim nadzorom zajamčena je zdravstvena ispravnost hrane.

Među ostalim, Vlada ističe i da je sa ciljem povećanja učinkovitosti javne uprave, donesen poseban akcijski plan, a poduzete su i mjere za učinkovitije upravljanje državnom imovinom osnivanjem novog Ministarstva.

25. travanj 2024 22:46