Preporučeno
StoryEditor

Plenković odgovorio Bernardiću u Saboru: Još nisam čuo bolji model za Inu od prodaje HEP-a

17. Siječanj 2017.
Piše:
liderhrt

Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor Aktualnim prijepodnevom počeo je proljetno zasjedanje. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pitao je premijera Andreja Plenkovića namjerava li održati obećanje dano na Badnjak i otkupiti dionice Ine od Mola te kako to namjerava učiniti.

Ova Vlada bavi se Inom od prvog dana svog mandata, poručio je Plenković te pozvao, nakon presude arbitražnog suda - na postizanje konsenzusa o otkupu udjela Molovih dionica u Ini. To smatra najboljim rješenjem za hrvatsko gospodarstvo, Inu i odnose s Mađarskom. Poručio je da, kao model za otkup dionica Ine, bez stvaranja javnog duga - nije čuo bolji prijedlog od ideje inicijalne javne ponude 25 posto minus jedne dionice HEP-a. Vlada je otvorena za dijalog, dodao je.

>>>Plenković: Hrvatska će osporavati arbitražnu presudu u slučaju Ina-MOL

Bernardić mu je odgovorio kako o ovom prijedlogu nije bilo nikakve javne rasprave te da on "ne drži vodu", jer "četvrtina HEP-a nije dovoljna da bi se otkupilo pola Ine". "Ako mislite da je to moguće, možda znate nešto što javnost ne zna pa možemo sumnjati da postoji neki tajni plan s mađarskom vladom. Pogotovo jer ste najavili novog strateškog partnera za Inu. HEP-u će trebati 2 godine za IPO. Nećemo dozvoliti da prijeko leđa Ine otimate vrijednost HEP-a", kazao je Bernardić.

25. travanj 2024 07:04