Preporučeno
StoryEditor

Plenković u Saboru: Suočeni smo s dubokim problemima, te nam je potrebna nova vizija i pristup

19. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

- Hrvatsko društvo suočeno je s dubokim strukturnim i gospodarskim problemima. Potrebna nam je nova vizija i pristup, a pozitivne promjene možemo postići radeći zajedno. Obavljat ćemo izvršnu vlast na dobrobit građana - bit ćemo Vlada koja sluša" -  poručio je danas mandatar Andrej Plenković predstavljajući Saboru program svoje vlade.

Kao njezine temeljne ciljeve naveo je: trajni gospodarski rast, stvaranje novih radnih mjesta, zaustavljanje iseljavanja i demografsku obnova te društvenu pravednost i solidarnost. Između ostalog Plenković je najavio i cjelovitu poreznu reformu te nastavak kurikularne reforme. Poručio je kako će branitelji imati punu pažnju vlade kao i Hrvati u BiH.

Najavio je da će se u ostvarivanju dugoročnih programskih ciljeva buduća Vlada voditi najvećim ustavnim vrednotama - slobodom, jednakošću, nacionalnom ravnopravnošću i ravnopravnošću spolova, mirotvorstvom,  nepovredivošću vlasništva i očuvanjem okloliša, te zahvalio prethodnoj Vladi na doprinosu razvoju Hrvatske. Pozvao je sve stranke i političke opcije na konstruktivan rad za dobrobit svih građana, a svoje je predstavljanje zaključio porukom bana Mažuranića: "Vjerujem u Hrvatsku, vjerujem u njezinu prošlost, njezinu sadašnjojst i njezinu budućnost". Plenković je predstavljajući program svoje vlade dobio buran plijesak.

Inače, Plenković je danas odgovorio i na pitanje o medijskim napisima da je Goran Marić u utorak tvrdio kako ne želi biti ministar bez portfelja te traži jamstvo da će se uskoro osnovati novo ministarstvo.

- Goran Marić dobit će povjerenje danas, kao i drugi članovi, kao ministar u vladi zadužen za vrlo važan posao za ukupno funkcioniranje vlade i popunjavanje onih nedostataka koje smo uočili ranije - kazao je Plenković.

25. travanj 2024 06:35