Preporučeno
StoryEditor

Poznata imena ministara u Vladi Andreja Plenkovića

18. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Predsjednik HDZ-a i od srijede vjerojatno hrvatski premijer Andrej Plenković otkrio je imena ministara u svojoj Vladi u utorak na sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Zdravko Marić, Oleg Butković, Tomo Medved i Lovro Kuščević zadržat će svoje sektore, dakle ostaju na čelu ministarstva financija, prometa, branitelja i graditeljstva. Davor Ivo Stier bit će na čelu ministarstva vanjskih poslova, a Martina Dalić vodit će ministarstvo gospodarstva. Ministarstvo EU fondova i regionalnog razvoja vodit će Gabrijela Žalac, a Tomislav Tolušić, koji je do sada vodio to ministarstvo, preuzima resor poljoprivrede. Ministar rada i mirovinskog sustava je Tomislav Ćorić, a obrane Damir Krstičević. Andrej Plenković je vjerojatno najviše problema imao oko imenovanja ministra kulture. U tom ministarstvu Zlatka Hasanbegovića zamijenit će Nina Obuljen. Ministar znanosti i obrazovanja je Pavo Barišić. Ministar zdravlja Milan Kujundžić, a novo ministarstvo demografije vodit će Nada Murganić Koržinek. Ministarstvo turizma, pak, preuzima Gari Capelli.

Od ranije su poznati ministri iz reda Mosta: Vlado Orepić je ministar unutarnjih poslova, Slaven Dobrović vodi resor zaštite okoliša (u koje ulaze još energetika i vodno gospodarstvo), Ante Šprlje je na čelu pravosuđa, a Ivan Kovačić će biti ministar uprave.

Potpredsjednici Vlade su Davor Ivo Stier, Damir Krstičević, Martina Dalić (HDZ) te Ivan Kovačić (Most). Predstojnik Ureda predsjednika Vlade je Davor Božinović.

20. travanj 2024 23:04